Županija

KUD Marko Marojica na prijemu kod Silvia Nardellija

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli primio je predstavnike Kulturno umjetničkog društva Marko Marojica. Puni dojmova, s prekrasnim iskustvom članovi KUD-a Marko Marojica prepričali su svoje putovanja kojeg će pamtiti cijeli život.

Znamo da je KUD Marko Marojica iz Župe dubrovačke sudjelovalo na globalno popularnoj manifestaciji Oktoberfest u Njemačkoj zajedno s ostalih 9 tisuća sudionika folklornih, lovačkih, sportskih i glazbenih udruga iz cijeloga svijeta.

KUD Marko Marojica prije samog odlaska pomno je pripremio svoju prezentaciju za Oktoberfest. Općina Župa dubrovačka, tom prigodom, cijeneći dugogodišnji rad društva, osigurala je sredstva za nabavku 8 novih narodnih nošnji i ostalih potrebnih rekvizita za provedbu projekta.

Predsjednik Marin Srijense zahvalio se načelniku na suradnji s općinom te najavio kako će članovi krajem studenog ići na radnu turneju u Mađarsku u posjet Gradišćanskim Hrvatima, a po povratku nastupit će u Varaždinu.

Načelnik je zahvalio predstavnicima na promicanju i čuvanju običaja i plesova župskoga kraja, te iskazao ponos što nas u ljepoti predstavljaju diljem Hrvatske i svijeta

Pročitajte još

KONAVOSKI PANOPTIKUM Ne propustite predavanje najpoznatijeg hrvatskog alpinista Stipe Božića

Dulist

Centar za rehabilitaciju Josipovac na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju

Dulist

Raspada se nova cesta u Slanom: ‘Asfalt je dva i pol puta tanji od projekta!’

Dulist