Aktualno

Kružice o položaju žena na tržištu rada

Predstavnice dubrovačkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena „Krug“ na čelu s predsjednicom Terezinom Orlić požalile su se županu težak položaj žena na tržištu rada u našoj Županiji.

Sastanku je uz župana Nikolu Dobroslavića nazočio i pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić. Kružice su ovom prilikom također iskazale interes za potporu ženama kroz kreditne programe.
Župan i pročelnik upoznali su ih s kreditnim programima „Početnik“ i „Poticaj“ čiji je kreditni potencijal oko 10 milijuna kuna te su dodali kako bi kod poslovnih banaka s kojima Županija ima ugovore mogli pokušati ishoditi anekse s dodatnim mogućnostima za žene poduzetnice.

Također, poduzetnicima je ponuđena pomoć Županije kod izrade poslovnih planova i investicijskih studija, kako bi im se olakšalo dobivanje sredstava iz kreditnih programa.

Ministarstvo poduzetništva i obrta raspisalo je natječaj za potpore, za koji su dubrovačke poduzetnice ustvrdile kako zbog svojih uvjeta nije kompatibilan s poduzetničkim mogućnostima žena na jugu države.

Župan im je kazao kako je s tim okolnostima upoznao ministra Gordana Marasa tijekom nedavnog posjeta Županiji te da mu je ministar najavio da će sljedeće godine natječaj prilagoditi i takvim posebnim uvjetima na tržištu rada.
 

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija