Aktualno

Kroz Zračnu luku Dubrovniku u rujnu prošlo više od 200 tisuća putnika

zracna luka 2

Zračna luka Dubrovnik je u rujnu ove godine zabilježila više od 200 tisuća putnika. Tako šesti mjesec za redom, donosi Croatian Aviation, bilježi značajan porast putnika.
Inače, kroz dubrovačku zračnu luku u rujnu ove godine prošlo je 207.558 putnika, čak 166 tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine. U usporedbi s rujnom 2019. godine, radi se 50 posto putnika manje (tada ih je bilo 405.924). Najveći udio u prometu čine putnici iz tradicionalno dominantnih emitivnih tržišta – Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske.
Od prvog siječnja do 30. rujna kroz dubrovačku je zračnu luku prošlo ukupno 787.590 putnika, dok ih je u istom razdoblju prošle godine bilo svega 306.949.
S obzirom na to da će Dubrovnik u listopadu biti odlično povezan s nizom europskih odredišta, očekuje se nastavak značajnog rasta broja putnika na mjesečnoj razini, a Zračna luka Dubrovnik će se do kraja ove godine približiti brojci od milijun putnika, koju ipak vrlo vjerojatno neće prijeći ove godine.

Pročitajte još

GRUŠKA NOĆ Magazin oduševio publiku na gruškoj rivi

Dulist

ĐIR PO GRUŽU Cijeli dan miris janjetine u zraku, a večeras nastup Magazina

Dulist

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ “Kraj je utakmice u kojoj kapital pobjeđuje demografiju”

Dulist