Aktualno

Krizme u Mandaljeni, Čilipima, Dubravci i Pridvorju

Sakrament potvrde u subotu 29. travnja i nedjelju 30. travnja primili su mladi vjernici u četiri župe Dubrovačke biskupije.

U subotu je mladima u župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni krizmu podijelio generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan, dok je mladima u župi sv. Nikole u Čilipima krizmu podijelio umirovljeni kotorski biskup mons. Ilija Janjić. Toga dana je u Zagrebu novi zagrebački nadbiskup liturgijski preuzimao novu službu, pa su na slavlju sudjelovali svi hrvatski biskupi. Krizme u nedjelju u župama sv. Nikole u Dubravci i sv. Vlaha u Pridvorju mladim kandidatima podijelio je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Radosti krizmanika i krizmanica, njihovih kumova i kuma, obitelji, prijatelja, rodbine i župnih zajednica pridružili su se i svi oni koji su ih pripravljali na primanje ovog sakramenta kršćanske zrelosti među kojima su župnici don Vilim Petrović, don Josip Barišić i don Hrvoje Zaninović kao i ostali koji su sudjelovali u slavljima sakramenta potvrde.

 

Foto: Dubrovačka biskupija 

Pročitajte još

Susret duhovnih pokreta i crkvenih društava biskupije

Dulist

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

Dulist

ŠTO TREBATE ZNATI? Od ponedjeljka počinju prijave za upise u srednje škole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija