Politika

KRISTIĆ Ministrica turizma ponaša se kao da Dubrovnik nije dio Hrvatske, a gradonačelnik šuti

Mostov kandidat za gradonačelnika Maro Kristić govorio je ovog četvrtka na konferenciji za medije o neprihvatljivom odnosu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice prema Dubrovniku i našem turističkom gospodarstvu. Osvrnuo se, naime, na nedavnu izjavu ministrice turizma i sporta Nikole Brnjac, koja je u jednoj emisiji rekla kako je Hrvatska pretežito autodestinacija zbog čega svi moramo biti sretni, za razliku od Grčke ili Malte koje su pretežito aviodestinacije i zbog toga imaju velike probleme.
-Jedna takva izjava čelne osobe hrvatskog turizma ostala je potpuno ignorirana od strane Gradske uprave i dubrovačke Turističke zajednice, umjesto da je uslijedila oštra reakcija. Iz izjave ministrice da se naslutiti kao da Dubrovnik uopće nije dio Hrvatske, kao da Dubrovnik nije godinama punio hrvatski proračun. I vidi se da oni uopće ne razmišljaju o tome kako vratiti te novce Dubrovniku jer turizam se u Dubrovniku događao i razvijao je cijelu Hrvatsku primjerice kad Istra uopće nije imala neke trustičke rezultate. To je rezultat neprihvatljivog i nezainteresiranog odnosa grada Dubrovnika prema uopće našim emisarima u ukupnom svjetskom turističkom gospodarstvu. Mi nemamo niti jednog našeg predstavnika na čelu predstavništva HTZ-a u svijetu niti u tijelima koja odlučuju o turističkom gospodarstvu, jedan Dubrovnik koji je tvorac turizma u Hrvatskoj – iznio je Kristić.
-Želim osuditi ponašanje Gradske uprave jer Gradom i županijom trebaju upravljati ljudi koji su u svakom trenutku spremni osuditi nečije negativno ponašanje prema građanima i turističkim djelatnicima bez obzira što danas državom upravlja HDZ. Jučer se opravdano osudilo ponašanje Dječjih vrtića Dubrovnik radi ovrhe nad jednim roditeljem i gradonačelnik je tu istupio pa mi nije jasno zašto nije istupio na jednak način kada ministrica turizma vrijeđa sve dubrovačke turističke djelatnike i ponaša se prema Dubrovniku kao da nije dio Hrvatske – poručio je Kristić.
Na temu turizma i gospodarstva na konferenciji za medije govorio je i kandidat za župana Božo Petrov, koji je rekao kako smo u trenutku nastupanja epidemije kolabirali budući da nam se gospodarstvo temelji samo na turizmu. Netko je to svih ovih godina dopušta i promatrao, rekao je, te nije ulagao u druge djelatnosti. Smatra kako je županijska vlast trebala zaštititi ljude te dignuti svoj glas za pravi moratorij na kredite, ali i dijeliti bespovratne potpore.

Izbori 2021.

Pročitajte još

‘PREDSJEDNIČE, PRESTANITE’ Dobroslavić: ‘Milanović pravi političku štetu Hrvatskoj’

Dulist

Kristić: Da Grad doživljava lopudski mjesni odbor do ovog problema vjerojatno ne bi ni došlo

Dulist

Ivica Kunčević dobitnik je Nagrade Dubrovnika za životno djelo

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija