Politika

KRISTIĆ Ministrica turizma ponaša se kao da Dubrovnik nije dio Hrvatske, a gradonačelnik šuti

Mostov kandidat za gradonačelnika Maro Kristić govorio je ovog četvrtka na konferenciji za medije o neprihvatljivom odnosu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice prema Dubrovniku i našem turističkom gospodarstvu. Osvrnuo se, naime, na nedavnu izjavu ministrice turizma i sporta Nikole Brnjac, koja je u jednoj emisiji rekla kako je Hrvatska pretežito autodestinacija zbog čega svi moramo biti sretni, za razliku od Grčke ili Malte koje su pretežito aviodestinacije i zbog toga imaju velike probleme.
-Jedna takva izjava čelne osobe hrvatskog turizma ostala je potpuno ignorirana od strane Gradske uprave i dubrovačke Turističke zajednice, umjesto da je uslijedila oštra reakcija. Iz izjave ministrice da se naslutiti kao da Dubrovnik uopće nije dio Hrvatske, kao da Dubrovnik nije godinama punio hrvatski proračun. I vidi se da oni uopće ne razmišljaju o tome kako vratiti te novce Dubrovniku jer turizam se u Dubrovniku događao i razvijao je cijelu Hrvatsku primjerice kad Istra uopće nije imala neke trustičke rezultate. To je rezultat neprihvatljivog i nezainteresiranog odnosa grada Dubrovnika prema uopće našim emisarima u ukupnom svjetskom turističkom gospodarstvu. Mi nemamo niti jednog našeg predstavnika na čelu predstavništva HTZ-a u svijetu niti u tijelima koja odlučuju o turističkom gospodarstvu, jedan Dubrovnik koji je tvorac turizma u Hrvatskoj – iznio je Kristić.
-Želim osuditi ponašanje Gradske uprave jer Gradom i županijom trebaju upravljati ljudi koji su u svakom trenutku spremni osuditi nečije negativno ponašanje prema građanima i turističkim djelatnicima bez obzira što danas državom upravlja HDZ. Jučer se opravdano osudilo ponašanje Dječjih vrtića Dubrovnik radi ovrhe nad jednim roditeljem i gradonačelnik je tu istupio pa mi nije jasno zašto nije istupio na jednak način kada ministrica turizma vrijeđa sve dubrovačke turističke djelatnike i ponaša se prema Dubrovniku kao da nije dio Hrvatske – poručio je Kristić.
Na temu turizma i gospodarstva na konferenciji za medije govorio je i kandidat za župana Božo Petrov, koji je rekao kako smo u trenutku nastupanja epidemije kolabirali budući da nam se gospodarstvo temelji samo na turizmu. Netko je to svih ovih godina dopušta i promatrao, rekao je, te nije ulagao u druge djelatnosti. Smatra kako je županijska vlast trebala zaštititi ljude te dignuti svoj glas za pravi moratorij na kredite, ali i dijeliti bespovratne potpore.

Izbori 2021.

Pročitajte još

Mišo Krstičević: ‘I tako punih 13 izgubljenih godina Dobroslavićeva mandata…’

Dulist

Maja Bender privremena ravnateljica Doma ‘Ragusa’, Mihaeli Skurić novi mandat na čelu ZOD-a

FRANKOVIĆ PORUČIO CAPORU Predložite prodaju dionica Luke i ako ih ne prodamo za veću cijenu, zatražite moju ostavku

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija