Crna kronika

KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Bivši načelnik Lastova među ‘palim’ moćnicima

KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Bivši načelnik Lastova među 'palim' moćnicima

Dvomjesečno kriminalističko istraživanje djelatnika riječkog PNUSKOK-a u koordinaciji s dubrovačkim tužiteljstvom rezultiralo je privođenjem šest osoba u dobi od 35 do 67 godina zbog koruptivnih kaznenih djela protiv gospodarstva, navodi Jutarnji list.

Istražitelji sumnjaju da je 60-godišnji čelnik jedinice lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije počinio dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, a potom i kaznena djela protupravne gradnje te primanja mita. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o Leu Katiću, bivšem načelniku Lastova.

Podsjetimo, dvojicu se direktora poduzeća čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, stare 35 i 47 godina se sumnjiči da su zlorabili povjerenje u gospodarskom poslovanju te počinili povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. U tom koruptivnom lancu ‘brke je omastio’ i 61-godišnji voditelj jednog splitskog obrta koji je dao mito, dok se za 67-godišnju građevinsku inspektoricu sumnja da je tri puta zlorabila svoj položaj i ovlasti. A u konačnici niti 66-godišnji investitor nezakonite gradnje na pomorskom dobru nije zaobiđen, nego je prijavljen za protupravnu gradnju, navode dalje.

Pročitajte još

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist

Turist iz Srbije u šetnji Gružem ukrao mobitel sa stražnjeg sjedala automobila

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Vozačica udarila u stup, prevezena u bolnicu

Dulist