Crna kronika

Podignuta optužnica protiv 20-godišnjaka zbog teške prometne nesreće u Vrgorcu

Podignuta optužnica protiv 20-godišnjaka zbog teške prometne nesreće u Vrgorcu

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 26. listopada 2021., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, navode u priopćenju obajvljenom na službenim stranicama DORH.
Okrivljenog 20-godišnjaka se tereti da je 8. svibnja 2021. oko 00,40 sati, u Vrgorcu, upravljao osobnim vozilom suprotno odredbama čl. 53. i čl. 199. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Okrivljenika se tereti da je kao mladi vozač, s utvrđenim alkoholom u krvi, upravljao vozilom nedopuštenom brzinom od 83 km/h, budući da je na tom dijelu ceste ograničenje na 40 km/h, uslijed čega je pri ulasku u zavoj u lijevo izgubio nadzor nad upravljačem vozila i vozilom prešao na kolnički trak namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera. Tereti ga se da je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila koje se kretalo desnom stranom pri čemu je vozač tog vozila zadobio teške tjelesne ozljede, a okrivljenikov suvozač je preminuo.
U optužnici je predloženo izreći okrivljeniku sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja svih kategorija motornih vozila iz čl. 72. Kaznenog zakona, i to u trajanju od pet godina.

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist