Aktualno

Krenule čistke, „padaju“ i Dubrovčani!

fotelja

Ivanka Jemo razriješena je te ponovno imenovana ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika, sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti.

Odlučeno je to na zatvorenom dijelu 11. sjednice Vlade Republike Hrvatske, na kojoj se raspravljalo o kadrovskim pitanjima. Među pedesetak imena ali i funkcija državnih tvrtki našlo se i Dubrovčana.

Ivanka Jemo je opstala, no to sigurno neće biti slučaj s predsjednikom Uprave Hrvatske elektroprivrede Leom Begovićem, kojemu je Vlada izabrala novi Nadzorni odbor, a koji nalaže opoziv još uvijek aktualnog prvog čovjeka HEP-a.

Inače, razriješena je i dosadašnja članica Ravnateljstva Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža Nina Obuljen te, kao predstavnica Ministarstva kulture novom članicom spomenutog Ravnateljstva imenovana Dunja Fališevac.

Banner 300x250 DU 1

Razriješeni su također i članovi Upravnog vijeća Hrvatskog povijesnog muzeja: Stjepan Ćosić, Ivica Prlender i Ante Nazor te, uz Stjepana Ćosića koji je ponovno imenovan, imenovani novi članovi Miroslav Gašparović i Vinko Ivić.

 

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist