Zanimljivosti

‘Kreirajmo zajedno za ljepši i veseliji dječji svijet’ poruka je Eko Omblića

'Kreirajmo zajedno za ljepši i veseliji dječji svijet' poruka je Eko Omblića

Kreirajmo zajedno za ljepši i veseliji dječji svijet – poruka je naših Eko Omblića, koji su s novim mjesecom počeli i sa zimskim radionicama za svu djecu i mlade Mokošice, koje će se održavati u Eko centru i Eko parku u Mokošici.

Održavat će se uglavnom petkom predvečer, subotom ili praznikom, a vodit će ih volonteri i prijatelji iz drugih udruga.

– Planirali smo da će ove jeseni i zime biti dosta kreativnih radionica na temu recikliranja i očuvanja prirode. Tako će se na tim radionicama praviti lavandini jastučići, oslikavati dječjom rukom ili salvetnom tehnikom reciklirane kartonske kutijice, reciklirane staklene bočice, praviti mirisni sapunčići od recikliranih sapuna. Isto tako će se pripremati u našem Eko centru razni džemovi od domaćeg voća te učiti praviti dubrovačke slastice kao rozata, hrostule, dubrovačke prikle i dubrovački bonboncini. U Eko parku Ombla u Mokošici će se učiti pravilno saditi stabla kao i naše aromatično i ljekovito bilje lavandu, ruzmarin, smilje, metvic i kadulju – istaknuli su naši Omblići.

Oslikavat će se i uljepšavati dječjim rukama i zidovi dječjih igrališta i parkova u Mokošici i Rijeci dubrovačkoj. Sve kreativne radionice će za djecu i mlade biti besplatne. O rasporedu kreativnih radionica djeca i mladi će biti obaviještena preko FB stranice EKO centar Zeleno Sunce & Eko Omblići, preko škola, vrtića, medija i na oglasnim tablama u Eko centru i Eko parku u Mokošici.

– Dobrodošla draga djeco na naše kreativne radionice, gdje ćete maštati, stvarati, uživati i družiti se – rekli su nam Omblići za kraj.

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist