Aktualno

KREĆU U AKCIJU Policija će pojačano nadzirati promet za Martinje

KREĆU U AKCIJU Policija će pojačano nadzirati promet za Martinje

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta ‘Martinja’ (11.studenog 2020.), koji će se obilježavati tijekom cijelog razdoblja od 6. do 16. studenog, očekuje se povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirat alkoholna pića.

Za očekivati je da zbog važećih epidemioloških mjera neće biti većih organiziranih proslava, ali se očekuju privatna druženja i okupljanje građana u ugostiteljskim objektima do propisanog trajanja radnog vremena.
S ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Osim na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, obuhvatiti će se i drugi prekršaji, posebno oni koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama – nepropisna brzina, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih sjedalica u vozilima, nekorištenje kaciga na mopedima i motociklima i dr.

U provođenje pojačanog nadzora uključen je maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Posebno napominjemo da se u prvih deset mjeseci 2020. godine, na području naše Policijske uprave dogodilo 88 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola te je u navedenim nesrećama smrtno stradala jedna osoba, šest ih je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 16 osoba je lakše ozlijeđeno.

-Stoga molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, prvenstveno da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol, da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na kolnicima – ističu iz Policijske uprave.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist