Županija

KREĆE OBILAZNICA OREBIĆA Dobroslavić: ‘Dobro je kad se obećanja ostvaruju’

KREĆE OBILAZNICA OREBIĆA Dobroslavić: 'Dobro je kad se obećanja ostvaruju'

Kreće izgradnja obilaznice Orebića kao nastavak povezivanja Pelješca. Naime, cesta bi se na ulazu u Orebić trebala odvojiti od sadašnje i voditi prema Perni gdje je predviđena nova luka. Vijest da se uskoro kreće s gradnjom objavio je župan Nikola Dobroslavić.

-Hrvatske ceste objavile su Prethodno savjetovanje za radove izgradnje obilaznice Orebića, što je početak postupka njene gradnje, toliko važne za Orebić i za pristup novoj luci Perna. Dobro je kad se obećanja ostvaruju – napisao je Dobroslavić.

Podsjetimo, u listopadu 2020. održano je Javno izlaganje Studije o utjecaju na okoliš državne ceste DC414 tj. obilaznica Orebić. Studiju o utjecaju na okoliš izložila je predstavnica stručnog izrađivača Studije – tvrtke Instituta IHG d.d. iz Zagreba, Ena Bićanić Marković, ističući moguće utjecaje zahvata na okoliš te predložene mjere zaštite okoliša. Uslijedila je rasprava u kojoj su stručni izrađivač i projektant odgovarali na primjedbe i prijedloge zainteresiranih sudionika.

Iz Županije su tijekom godina više puta isticali kako su trajektna luka Perna i obilaznica Orebića jako bitni projekti za povezivanje Orebića i Korčule s Pelješcom i kopnom te kako će teško funkcionirati jedno bez drugog. U veljači ove godine, ministar Oleg Butković naglasio kako se nastavlja s čitavim nizom cestovnih projekata istaknuvši i obilaznicu Orebić jer je, kako je tad rekao, niz projekata u završnoj fazi u dokumentacijskom smislu.

 

Pročitajte još

ŠTO DALJE? Bačić o brzoj cesti: Ne zatvaramo vrata nijednom rješenju, ali to ne znači da odustajemo od ovog

Dulist

GRAD I ŽUPANIJA PREUZELI VIŠE OD 200 PREDMETA Riješen jedan od važnih koraka prema realizaciji vrtića Komolac

Dulist

Kreće projekt izgradnje nove zgrade Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića

Dulist