Crna kronika

Krali voće i povrće!

Naranča

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici Postaje granične policije Metković u dva su navrata spriječili krijumčarenje veće količine voća i povrća iz BiH u RH.
U prvom je slučaju oko 14 sati uočeno teretno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kako u blizini graničnog prijelaza Gabela polje ulazi iz pravca BiH u RH bez obavljanja granične kontrole. Vozilom je upravljao 43-godišnji državljanin RH koji je tom prilikom u vozilu prevozio 144 kilograma svježeg špinata.
U drugom je slučaju u 19.40 sati uočeno osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka koje je bez obavljene granične kontrole iz BiH u RH ušlo u blizini graničnog prijelaza Metković. Kontrolom vozila utvrđeno je kako istim upravlja 47-godišnja državljanka RH koja je u vozilu prevozila 90 kilograma limuna i 310 kilograma naranača. Osumnjičena je prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakonika o schengenskim granicama.
Pronađeno povrće i voće je uz potvrdu oduzeto te će uz obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakonika o provedbi carinskih propisa biti dostavljeno nadležnoj carinarnici.

Pročitajte još

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist

ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE 61-godišnjak kružnom prevarom ukrao gotovo 28 tisuća eura

Dulist