Sport

KRAJ IGRAČKE KARIJERE Katarina Zarač Čagalj: Svaki trenutak u košarci ću pamtiti do kraja života

KRAJ IGRAČKE KARIJERE Katarina Zarač Čagalj: Svaki trenutak u košarci ću pamtiti do kraja života

Kapetanica Raguse Katarina Zarač Čagalj oprašta se, nakon 20 godina, od košarke!
-Što napisati nakon 20 godina igranja najdražeg sporta… Na red je došlo donijeti i najtežu odluku u mom životu. Nakon niza neprospavanih noći i dugog razmišljanja o tome odigrati još jednu sezonu u najdražem dresu, odlučila sam ipak da je došao kraj. Zbog svakodnevnih obaveza, bilo poslovnih bilo privatnih, i velikog napora što iziskuje profesionalno bavljenje košarkom došlo je do određenog zasićenja gdje je to sve skupa postalo za mene prevelik ‘zalogaj’ – napisala je na svom Facebook profilu Katarina.
-Toliko lijepih trenutaka, toliko poznanstava, igračica koje su prošle kroz klub sve ove godine, silnih putovanja skoro svaki vikend, toliko prijeđenih kilometara, događaja za pamćenje, doživljaja i momenata sam doživjela da bih mogla knjigu napisati. Nikada mi nije bio problem trenirati svaki dan, i dva puta dnevno… trčati iz škole, s faksa ili s posla da bih stigla odraditi trening. Taj osjećaj kad si u dvorani s loptom se ne može opisati, jednostavno na sve probleme zaboraviš.
Svaki trenutak u košarci ću pamtiti do kraja života. Od onih trenutaka u klubu kad nije bilo dobro, kada je u pitanju bila egzistencija kluba, do onih najljepših trenutaka kad smo prvi put u povijesti kluba osvojili Prvenstvo i Kup! Biti kapetan u tom povijesnom trenutku je nešto nezaboravno i posebno. Podizanje pehara osvajača kupa na povijesnim Gripama je ostvarenje sna svakog sportaša. Sve to me je izgradilo kao osobu jer mi je dalo jedno ogromno životno i sportsko iskustvo. Od sada će možda biti malo čudnije jer zadnju utakmicu koju sam propustila bilo je već sad davne 2015. godine. Ali eto, vrijeme je za okretanje nove stranice u životu – ističe Katarina koja se zahvalila svim curama u klubu na prijateljstvu i podršci.
-Uuvijek smo bile jedne uz drugu u svakakvim trenucima kroz karijeru, samo one znaju što smo sve prošle zajedno… a zajedno smo stvorile mentalitet pobjendika – zapisala je dalje te se zahvalila trenericama i trenerima što su je naučili o košarci u ovih 20 godina, kao i predsjedniku Tomislavu Tabaku što je omogućio da se sve ovo ostvari.
Na kraju se posebno zahvalila roditeljima, sestri, mužu i cijeloj familiji što su bili sve ove godine uz nju.
– Najveća podrška, kad je bilo najteže. Hvala im što su svaku utakmicu gledali i navijali. Sad je vrijeme za neke nove stvari u životu. Naravno, košarka iz mene ne može. Vrijeme je da svoje iskustvo i znanje prenesem na mlađim uzrastima kao trener. Sretno mom klubu u daljnjem radu i nadam se novim trofejima. Od sada sam Vaš najveći navijač u dvorani – poručila je Katarina Zarač Čagalj.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist