Grad

KOVAČEVIĆ KOD GRADONAČELNIKA Kako postići socijalni mir u komunalnim djelatnostima?

KOVAČEVIĆ KOD GRADONAČELNIKA Kako postići socijalni mir u komunalnim djelatnostima?

Gradonačelnik Mato Franković primio je u četvrtak novoizabranog predsjednika Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) Balda Kovačevića. Višegodišnji županijski povjerenik SSKH-a i sindikalni povjerenik u gradskom javom prijevozniku Libertas, Baldo Kovačević, za predsjednika SSKH-a izabran je u travnju ove godine, a uz njega sastanku s gradonačelnikom Frankovićem prisustvovali su sindikalni predstavnici u gradskim komunalnim društvima; Libertasu, Boninovu, Vrtlaru, Sanitatu, Vodovodu i Čistoći.

Gradonačelnik je uvodno čestitao novoizabranom predsjedniku SSKH-a Kovačeviću na novoj, odgovornoj funkciji i poželio mu sreću u daljnjem radu izrazivši uvjerenje za nastavkom dobre suradnje sa sindikatima u ovim izazovnim vremenima. Predsjednik Kovačević kazao je da će Grad Dubrovnik u Samostalnom sindikatu radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske imati socijalnog partnera spremnog na suradnju.

Na sastanku se najviše razgovaralo o novoj, nacionalnoj, inicijativi SSKH-a za izradom općeg kolektivnog ugovora za sva komunalna društva u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, a kojim bi se definirali i uskladili određeni temelji uvjeti poput iznosa najniže plaće, najnižeg iznosa regresa ili drugih prigodnih nagrada poput božićnice ili dara za djecu, čime bi se, smatra Kovačević, postigao socijalni mir u ovim djelatnostima.

Gradonačelnik je takvu inicijativu pozdravio, a o detaljima će se nastaviti razgovarati nakon što Samostalni sindikat izradi i dostavi nacrt takvog ugovora koji će uputiti svim gradovima i općinama u Hrvatskoj.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist