Aktualno

KOTARSKI IZBORI Krstulović osvojio GK Grad, Obad izgubio Ploče iza Grada, Doršner (HDZ) osvojila GK Pile-Kono

Od 19 sati zatvorena su birališta, a kako neslužbeno doznaje DuList Marin Krstulović ponovno je osvojio GK Grad. Njegova lista osvojila je oko 320 glasova dok je lista HDZ-HSLS-Hrvatski suverenisti osvojila 174 glasa.

U GK Gruž najviše glasova osvojio je Stjepan Đurčić kao nositelj liste HDZ-HSLS-Hrvatski suverenista. Kako neslužbeno doznajemo lista HDZ-a osvojila je 260 glasova dok je KLGB Marija Anđelića osvojila 230 glasova.

Lista HDZ i Hrvatski suverenisti, još uvijek neslužbeno pobijedila je i u GK Pile-Kono s nositeljicom Katarinom Doršner, a osvojili su oko 240 glasova. U tom gradskom kotaru slijedi platforma ‘Dajmo ruke’ (nositeljica Dubravka Garić) te HSU, Most 129 te KLGB Vlaho Radovčić Picula.

Lista HDZ-HSLS osvojila je i GK Montovjernu. Nositelj liste Ariel Žitković osvojio je više od 340 glasova. Slijedi platforma ‘Dajmo ruke’ s Ladom Pletikosićem uz 160 glasova. HSU-ova lista osvojila je 65 glasova, a SDP-ova lista 29 glasova.

Kako neslužbeno doznajemo, u GK Ploče iza Grada lista HDZ-a i HSLS-a gdje je nositelj Đani Banovac osvojila je 218 glasova birača, a slijedi lista platforme ‘Dajmo ruke’ čiji je nositelj Srđan Obad s 211 glasova.

Neslužbeno se gusta borba vodi oko GK Lapad.  Naime, HDZ-ova lista čiji je nositelj Paulo Miloglav s 224 glasa, trenutačno broji tri glasa više od liste platforma Dajmo ruke (221), a čija je nositeljica Anamarija Miletić. Lista SDP-a osvojila je 51 glas. Od ukupnog broja birača, njih 5652, na birališta su izašla 503 birača odnosno 9 posto, nevažećih listića bilo je 7. Naknadno je odlučeno kako će se zbog nepravilnosti s glasačkim listićima izbori u ovom gradskom kotaru ponoviti za 14 dana.

GK Komolac, kako doznajemo, osvojila je lista KLGB Tomo Kristović (nositelj Tomo Kristović) s nešto više od 230 glasova, slijedi HDZ s oko 200 glasova.

Liste HDZ-a predate su u gotovo svim mjesnim odborima kao jedine liste, tako je Mjesni odbor Bosanka kao jedini kandidat osvojila je lista HDZ-a s nositeljem Veliborom Puzovićem, a MO Zaton lista Emilija Puljizevića Promjene ima u  Luci Šipanskoj gdje je, kako neslužbenom doznajemo, pobijedila lista DUSTRA-e nositelja Marina Muratija.

 

 

 

 

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist