Politika

Kosor: Odustajanje od mosta je izolacija juga

Jadranka Kosor jutros se sastala sa stranačkim suradnicima u Dubrovniku i poručila kako sadašnja Vlada odustajanjem od Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika radi potpuno krivi potez.

 
– Sadašnja Vlada, očito, mnoge stvari uopće ne razumije. Loše je što ne razgovara s građanima. Premijer Zoran Milanović ne zna što ljude muči i što građani žele pa tako i na jugu Hrvatske. Zaustavljanje radova i odustajanje od gradnje Pelješkog mosta znači potpunu izolaciju ovog kraja, što je loše – izjavila je Jadranka Kosor.
Podsjeća kako su u Hrvatskom saboru doneseni strateški dokumenti koje Vlada treba poštivati. Stoga će, ističe, tražiti da se ta rasprava vrati u Sabor kako bi se saznalo što Vlada namjerava.
 
– Borit ćemo se i za Pelješki most i za nastavak gradnje autoceste. Kao što vidimo, ima novaca za mnoge druge projekte pa ih treba imati i za strateške projekte. Mi smo u vrijeme teške krize usporili izgradnju i autocesta i mosta, ali su se svake godine odvajala sredstava, a u najtežim kriznim godinama otvarale su se manje dionice autoceste i započinjali veliki investicijski projekti poput mosta na Dravi i u Osijeku. Po mojim informacijama, i to je sad zaustavljeno!? – ističe Kosor.
 
Inače, Kosor je u sklopu kampanje za predsjednicu HDZ-a danas u Dubrovačko – neretvanskoj županiji u pratnji kandidata za njenog zamjenika Andreja Plenkovića i drugih suradnika. Jutros je bila na kavi s dubrovačkim članovima stranke, županom Nikolom Dobroslavićem, saborskim zastupnikom Franom Matušićem, Matom Frankovićem, Androm Rudenjakom, Blažom Pezom i drugima, a nakon susreta u Gradskoj kavani produžila je prema Stonu gdje se sastaje s drugim izaslanicima krajnjeg juga koji će 20. svibnja u Zagrebu na XV. Općem saboru HDZ-a birati novo vodstvo stranke.
 
– Mislim da ću i u ovoj županiji imati lijepi broj izaslanika koji će me poduprijeti za predsjednicu HDZ-a, što znači da će poduprijeti i ono što sam do sada radila i ono što ću raditi u budućnosti. Kao i svugdje, i u DNŽ treba neke stvari u stranci poboljšati. Sigurno tu mislim i na suradnju između Gradskog i Županijskog odbora. Treba neke odnose poboljšati i neke nove mostove sagraditi, ali u principu sve to dobro ide i dobro ćemo se pripremiti za lokalne izbore iduće godine – zaključila je Jadranka Kosor.
 

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija