HrvatskaPolitika

Kosor: “Hrvatska je ponosna zemlja!”

Kosor: "Hrvatska je ponosna zemlja!"

Kandidati koalicije HDZ-HGS za 10. izbornu jedinicu, na čelu s nositeljicom liste Jadrankom Kosor, predstavili su se građanima Dubrovnika.

– U Gradu je na ne-djelu mini-Kukuriku koalicija i nijedan projekt nisu ostvarili i zato trebamo izaći na izbore 4. prosinca – kazala je uvodno predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica, te zatražila od predsjednice stranke izgradnju Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika punim profilom kroz Hrvatsku, a ne, kako je rekla, "da nam izlaz s autoceste za Dubrovnik bude izlaz Trebinje".

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Frano Matušić kazao je kako je HDZ stranka jasnih, a ne opasnih namjera.
– Jasno smo tražili samostalnost, jasno smo tražili ulazak u NATO i jasno smo ostvarili ulazak u Europsku uniju – kazao je Matušić te dodao kako oni koji traže povlačenje tužbe protiv Srbije ne zaslužuju glas hrvatskih glasača.

Prvi na listi u 10. izbornoj jedinici Branko Bačić istaknuo je kako je 4. prosinca sudbinski dan za Hrvatsku te pozvao nazočne da izađu na izbore i dadu glas Jadranki Kosor za dobrobit krajnjeg juga Hrvatske.

– Jadranka Kosor je državnica, hrabra i odlučna žena koja je protekle dvije godine pokazala da je presudno važna sudbina Hrvatske, i možemo biti ponosni što je na čelu Hrvatske ova hrabra žena – kazao je Bačić.

Nositeljica liste HDZ-a Jadranka Kosor istaknula je kako danas postoje dvije Hrvatske, medijska i ona stvarna.

– U medijima HDZ-a gotovo da i nema i sve nastoje zataškati, ali to neće proći jer će 4. prosinca vidjeti što je snaga članova HDZ-a, povijesne Tuđmanove stranke – kazala je Kosor.

– Kad smo poveli borbu protiv korupcije, rekli smo da sve što je dobro za Hrvatsku je dobro i za HDZ, a građani će to prepoznati 4. prosinca. Završili smo pregovore, uspješno borili s krizom i iz sve snage otvorili borbu s korupcijom – istaknula je nositeljica liste Jadranka Kosor, dodavši kako je zaprepaščujuće slušati čelnike Kukuriku koalicije da je Hrvatska u blatu.

– Od Dubrovnika do Vukovara, to nije blato nego ponosna hrvatska zemlja, koja je završila pregovore, ponosna na svoja postignuća i na hrvatske branitelje. Mi smo ponosni na ono što jesmo! – kazala je Kosor.

– Mi kažemo jasno: Da, završit ćemo Pelješki most, jer je strateško pitanje za Hrvatsku i nema uzmaka. I ove godine smo uspjeli otvoriti još jednu dionicu autoceste i nadam se da ćemo se opet okupiti kad autocesta dođe do Dubrovnika – izjavila je Jadranka Kosor okupljenim građanima te dodala:
– Neće nam o moralu govoriti oni koji na listama imaju gradonačelnike protiv kojih su podignute optužnice i to žele zataškati. Borba protiv korupcije i kriminala mora ići do kraja, bez sustezanja.

Inače, na prepunoj Gundulićevoj poljani u popratnom programu nastupili su klapa Ragusavecchia i plesači folklora, a uz već standardno skandiranje imena i pjevanje iz publike skup su obogatile navijačke "bengalke", prigane gerice i vino.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist