Sport

Košarkašima “drvena medalja” na EP-u

kosarka reprezentacija230

Hrvatska košarkaška reprezentacija zauzela je četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u Sloveniji nakon što su u utakmici za brončanu medalju izgubili od Španjolske sa 66:92 (po četvrtinama 18:23, 18:24, 12:16 i 18:29).

U još jednom porazu, drugom na EP-u od Španjolaca (večeras -26, a u prvoj utakmici prvenstva -28), Bojan Bogdanović bio je prvo ime u našim redovima s 22 koša. Osim njega, 12 koševa zabio je Roko Ukić, a 8 je dodao Luka Žorić uz 6 skokova.

Igrala su i dva Dubrovčanina. Ante Tomić odigrao je slabo – koš, dva skoka, dvije asistencije i blokada za 14 odigranih minuta, a Lukša Andrić je za nešto više od 8 minuta zabio 2 koša uz jedan skok.
 
Za brončane Španjolce Llull je zabio 21 koš, Marc Gasol dodao je 17 koševa uz 8 skokova, a Claver 16 koševa i 6 skokova.
 
Bez obzira na poraz, Hrvatska se ovim plasmanom konačno vratila na kartu europske košarke. Srušen je rekord u seriji pobjeda (osam za redom), srušeno je prokletstvo četvrtfinala, izboren je izravan plasman na iduće svjetsko, ali i europsko prvenstvo, ali možda i najvažnije, košarka se vratila u sportski prvi plan i vratila navijače na tribine.

Od 21 sat za naslov prvaka Europe igraju Francuzi i Litvanci.

Pročitajte još

SVJETSKO PRVENSTVO U JUDU U ABU DHABIJU Nastupaju Petrunjela Pavić, Ivana Šutalo i Iva Oberan!

Dulist

JUGAŠI U FINALU EUROKUPA! Potopili španjolski Sabadell

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist