Sport

Košarkaši Dubrovnika pobjedom otvorili Ligu za prvaka

Košarkaši Dubrovnika pobjedom otvorili Ligu za prvaka

KK Dubrovnik je pobjedom otvorio Ligu za prvaka i u produžecima pobijedio Hermes Analiticu rezultatom 97:91!

S ovom pobjedom Dubrovnik dijeli drugu poziciju s još dvije ekipe – KK Bosco i KK Hermes Analitica, i sada ima samo jedan poraz manje od vodećeg Dinama.

Utakmica je počela dobro za Dubrovnik, zakucavanjem je otvorio Belikov i nakon par napada bili su u vodstvu 6:0. Hermes je ubrzo sustigao i do kraja četvrtine prešao u vodstvo. Puno promašenih šuteva na obje strane se akumuliralo u prvom poluvremenu u kojem su Dubrovčani na kraju vratili vodstvo i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 31:30.

-U drugom poluvremenu je naša ekipa krenula smirenije i držala je vodstvo kroz treću četvrtinu ali iskusna ekipa Hermesa je uspjela odvesti utakmicu u produžetak, u kojem je Nikola Došen sa 2 trice u zadnjoj minuti donio prevagu Dubrovniku – navode iz KK Dubrovnik.

-Kao što smo očekivali, jedna jako teška utakmica protiv iskusne ekipe koja je dugo na okupu. Nismo se uspjeli odvojiti i ostvariti veću razliku da utakmicu privedemo kraju, ali eto na svu sreću pobjeda u gustoj završnici nakon produžetka, sa važnim tricama Došena koje su nam pomogle da odnesemo pobjedu. Nadam se da je publika uživala i da će nas nastaviti podržavati i u sljedećim utakmicama – izjavio je Petar Dubelj.

Izvor: KK Dubrovnik

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr