Sport

‘KOŠARKA JE U KRVI GRADA’ KK Dubrovnik o 75 godina postojanja, monografiji i novim projektima

'KOŠARKA JE U KRVI GRADA' KK Dubrovnik o 75 godina postojanja, monografiji i novim projektima

Košarkaški klub Dubrovnik slavi 75 godina postojanja. Prvu međunarodnu utakmicu odigrali su 2. ožujka 1946. godine protiv splitskog Hajduka na poljani Ruđera Boškovića. Taj se datum uzima kao datum osnivanja kluba. Vlaho Kojaković i Pero Matana, tada gimnazijski profesori tjelesnog odgoja, udarili su temelje današenjeg kluba. Nekoliko godina ranije, Ivica Kresić je napravio prve koševe svojim učenicima. Riječ je o zanimljivim činjenicama koje je predsjednik KK Dubrovnik Božo Koprivica iznio na konferenciji za medije. Naglasio je i kako je u pripremi izdavanje monografije o 75. godina kluba, a njeno predstavljanje očekuje se za sv. Vlaha.

-Dubrovnik je bio Grad košarke te će to i ostati. Košarka je u krvi Grada – naglasio je Koprivica.

Nakon što je rekao pojedine rezultate kluba u svim kategorijama, posebno je istaknuo da je ponosan na školu košarke koju provode dugi niz godina.

-Vrlo veliku važnost pridajemo djeci te smo zastupljeni u svim školama. Djeca predstavljaju budućnost i temelje za iduće godine – dodao je.

Skupština u siječnju, novi trener
U siječnju će se održati nova redovna skupština kluba.
-Pridružene članove sadašnjeg upravnog odbora imenovat ćemo u novi upravni odbor. Uvelike su nam pomogli u ovom drugom dijelu godine. Cilj kluba je plasman u veći rang. Ako ne u ovoj, onda u sljedećoj godini – rekao je Koprivica. U ponedjeljak imaju razgovor s novim trenerom koji bi trebao preuzeti prvu ekipu. Riječ je o Ivanu Perinčiću. ‘To ćemo potvrditi nakon sastanka u ponedjeljak’, dodao je.

Libertas 365
Sve turnire koje održavaju žele brendirati pod jednim nazivom ‘Libertas 365’. Spomenuo je tako među ostalim i kamp koji vode više od dva desetljeća.
– Nije to od jučer. Kroz taj je kamp prošlo više od 5 tisuća djece. Tu je trenirao i Hezonja. Cilj je stvoriti potencijalne nove igrače, kao i reprezentativce Hrvatske – istaknuo je. Osim kampa, tu je i Festa od košarke, kao i veteranski turnir. Sve to, rekao je Koprivica, pridonosi promidžbi košarke i Grada. Spomenuo je i održavanje novogodišnjeg Libertas Kupa 2021. od 27. do 29. prosinca.

Pušu novi vjetrovi
Darko Kunce, šef struke, rekao je kako je uloženo puno truda na svim razinama.
-Vjerujem da će biti sve bolje s vremenom. Za iduću godinu smo postavili visoko ljestvicu i vjerujem da ćemo je preskočiti – naglasio je.

Trener Željko Vreća kazao je da osjeća da u klubu pušu novi vjetrovi.
-Meni se sviđa sve što radimo za boljitak košarke. Uprava određuje smjer, a mi zaposlenici smo tu kao podrška i ispunjavamo sve što treba – dodao je.

Trener Luko Bijelić naglasio je da ga raduje inicijativa Libertas 365 kojom bi košarka bila živa kroz cijelu godinu.
-Želja je da animiramo što veći broj djece na bavljenje košarkom, ali i na praćenje ovog sporta. Ako sve ispunimo, siguran sam da ćemo imati klub koji je stabilan – kazao je.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist