DuList IN

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

– Pustili smo karte u prodaju u 8 sati. U deset minuta sve su se rasprodale – rekao nam je u ponedjeljak Toni Čeović, član organizacijskog odbora i idejni pokretač Konovizije te ovom informacijom potvrdio pomamu koja je nastala povodom konavoske verzije Eurovizije.

Dobra je vijest kako ćete moći pratiti Konoviziju putem prijenosa uživo, ukoliko niste bili sretne ruke i nabavili karte. Već nam je ranije Čeović otkrio kako je jedan od glavnih razloga organiziranja ovakvog glazbenog spektakla nedostatak zanimljivih manifestacija i događanja na području Konavlima u hladnijim danima. Isto tako ističe kako će nakon Konovizije uslijediti after party u kafiću Volat!

Na prvom natjecanju konavoskih mjesta i sela u povijesti koje će se održati 2. ožujka u Domu kulture na Grudi, nastupit će 16 natjecatelja iz mjesta širom Konavala, od Komaja i Čilipa, do Vodovađe, Molunta i Pločica… Tko su oni, saznajte u idućim recima.

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Predstavnik Cavtata na Konoviziji je Vlaho Kordić. O Vlahu se ne treba puno toga pisati jer nema tko ga u Cavtatu pa i u Konavlima ne zna, a svakako treba spomenuti kako pjeva u klapi Oštro, MMA borbe mu nisu nepoznanica, a često ga se može susresti kako trči i trenira oko rata.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Iako su bile najavljene kao jedini trio na ovogodišnjoj Konoviziji stiže iz Pavljeg Brda, nedavno je došlo do velike promjene. Naime, oPa(V)ljene su postale oPa(V)ljena! Baš kao i gotovo svi girl bandovi, tako se i jedini girl band oPa(V)ljene raspao – i prije nego su zapjevale na Konoviziji! Marija Gleđ Prkoča će tako nastupiti – sama. Marija je privatna poduzetnica, aktivna je u društvu naša djeca Gruda i članica je amaterske glumačke skupine.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Na Konoviziji će Dubravku predstavljati Sanja Grmoljez. Vesela odgajateljica iz grudskog vrtića pjevanje u lapadskom crkvenom zboru, udajom u Konavle, zamijenila je pjevanjem u crkvenom zboru Sv. Nikole u Dubravci. Osim što skuplja stare slikovnice Sanja je majka troje djece i kako dodaje muža, kao četvrtog djeteta, a za nastup na Konoviziji priprema i posebno iznenađenje.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

I Čilipi imaju svoju predstavnicu. Ivana Zadro je studentica računarstva, zadnja godina, sezonski je radnik u Zračnoj luci Dubrovnik. Kao mlađa je plesala u folkloru te svirala brač i violinu, a također je i nastupala na brojnim natjecanjima i emisijama poput Pjevaj Moju Pjesmu, Lijepom Našom, Hrvatska Traži Zvijezdu, Prvi Pljesak…

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Stigli smo do Komaja koje će predstavljati Vlaho Baule. Vlaho je po zvanju inžinjer pomorskog prometa, trenutno se bavi ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom, pokretač je i administrator Facebook grupe ‘Konavoski rječnik’. Od rane mladosti se bavi pjesništvom te je dosad objavio dvije zbirke pjesama ‘Obnovimo se iz guke’ i ‘Plima jubavi’, a i klapsko pjevanje mu nije nepoznanica te trenutačno pjeva u klapi Zračna luka Dubrovnik.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Buduća učiteljica razredne nastave Stanka Vodopić, na Konoviziji će predstavljati Lovorno. Poznata i pod umjetničkim imenom Daisy May, pjeva od svog prvog nastupa na Rock šalabahteru, piše i snima pjesme, a montaža videa joj je najveća strast. Svestrana djevojka sezonski radi kao zemaljska stjuardesa u Zračnoj luci, šminka te svoje vizašističke sposobnosti objavljuje na svojoj stranici The Roadstop Queen. Dodajmo kako je ovisna o kavi, organiziranju svega, dobrom štivu i ljetu!

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Općinski vijećnik i savjetnik za promet Grada Dubrovnika, Ivo Cvjetković, branit će boje Molunta. Ponosni član DVD-a Gruda, povremeni glumac amater i ljubitelj svega što vole mladi, prije svega je otac i suprug iako će uvijek istaknuti i ljubav prema pjevanju. Iza pravog showmana su nastupi na Prvom pljesku, karaoke emisijama na Radio Dubrovniku, festivali klapa, solo točke na svadbama… Ali, kada je riječ o pjevanju jedna želja mu je neostvarena – duet sa Doris Dragović!

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Suzana Kovačić i Katarina Dadić, zanimljiva konavoskoprimorska kombinacija duet su koji će nastupiti na Konoviziji. Suzana i Katarina nam dolaze iz konavoske dijaspore – Dubrovnika, a predstavljat će Močiće. Ove dvije prijateljice su nerazdvojne, bilo da je riječ o pjevanju, srčanom navijanju za rukometaše i vaterpoliste, ili uživanju u kupanju i sunčanju, pa nije iznenađenje što će i na Konoviziji nastupiti zajedno.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Domaćina Konovizije, Grude, predstavljat će Patricia Kovačević. Ekonomistica Patricia velika je zaljubljenica u pjevanje, kao mlađa je pohađala glazbenu školu, svirala violinu, kroz školovanje je pjevala u klapama, crkvenom zboru, a pamte se i njeni brojni nastupi na Prvom pljesku.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Pločice predstavlja don Tihomir Šakota, župnik župa Pločice, Vitaljina i Dubravka. Don Tihomir je na Pločicama od 2009. godine, a prije toga je bio župnik u Dubravci, Lastovu te Dubrovačkom primorju. Inače rodom iz Rame ovaj omiljeni svećenik je vrsni kuhar, ali i veliki dobrotvor koji među ostalim djeluje u Hrvatskom kršćanskom dobrotvornom društvu Konavle kao pomoćnik pri organiziranju raznoraznih humanitarnih događanja.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Poljice će predstavljati Katarina Bete. Katarina još od malih nogu obožava glazbu, pjevanje, ples i uvijek je prva kada treba zapjevati u društvu. Kroz osnovnu školu je sudjelovala na Prvom pljesku, a kasnije je imala i svoj bend. Nastupala je i sa brojnim estradnim zvijezdama a najviše pamti nastup s Đurđicom Barlović. Trenutno radi kao blagajnica i ističe da je ponosna na svoje dvoje djece.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Iz Popovića stiže Maja Bušković, učiteljica razredne nastave i članica Društva naša djeca Gruda. Maja ima završenu glazbenu školu, svira flautu a bila je i član limene glazbe na Grudi. Iza nje su i nastupi na Prvom pljesku, a upravo se zbog uspomene na Prvi pljesak prijavila na Konoviziju gdje će nastupiti upravo s pjesmom koju je pjevala prije 30 godina na dječjem pjevačkom natjecanju.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Vjerojatno ne postoji nitko u Konavlima tko ne zna za Mata Dimnića Oluju koji na Konoviziji predstavlja Pridvorje. Umirovljeni kuhar i strastveni pčelar rado na svadbama pusti svoj glas na oduševljenje gostiju, a svoj legendarni status zabavljača stekao je još u mlađima danama kada nije bilo zabave na kojoj nije uzeo mikrofon u ruke. Poznat je i izvan granica Konavala, a njegovi nastupi u Starog mornara u Splitu se još prepričavaju po gradu pod Marjanom.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Boje Radovćića na ovogodišnjoj Konoviziji predstavljat će Luka Rilović. Od nedavno po drugi put ponosni otac je zaposlenik ministarstva obrane koji će sebe opisati kao velikog zaljubljenika u glazbu, pjevanje i ples. Nastupao je i na Prvom pljesku, a njegov legendarni nastup s pjesmom Zenica Blues će zauvijek ostati upisan u anale tog dječjeg pjevačkog natjecanja.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Gotovo sa samog juga naše Općine stiže nam Katarina Mladošević, predstavnica Vitaljine. Magistrica ekonomije je sezonski zaposlena u Zračnoj luci, a trenutno je u pripremama za skorašnje vjenčanje. Pohađala je glazbenu školu, svirala harmoniku, pjevala u školskom i crkvenom zboru, na Karneval festu u Cavtatu te Prvom pljesku. Kao hobi ističe nogomet i isprobavanje novih slatkih recepata.

 

KONOVIZIJA Donosimo vam sve o natjecateljima!

Studentica pete godine računovodstva i financija u Splitu, Mija Švago, predstavljat će Vodovađu. Ovoj natjecateljici pjevanje nije nepoznanica jer je nastupala na Prvom pljesku i različitim školskim priredbama, a pjevala je i u zborovima u osnovnoj i srednjoj školi. Svestrana Mija voli fotografiju, crtanje, šivanje, pisanje, svira mandolinu i gitaru ali najviše voli provoditi vrijeme u kreativnom društvu.

 

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist