Sport

Konjuh prošla kvalifikacije u Francuskoj

Konjuh prošla kvalifikacije u Francuskoj

Ana Konjuh plasirala se u glavni ždrijeb 50 tisuća dolara vrijednog ITF teniskog turnira u francuskom gradiću Joue-Les-Toursu, nakon što je u 3. kolu kvalifikacija sa 6:1, 6:7(5) i 7:5 bila bolja od Kathinke von Deichmann iz Lihtenštajna.

Mlada Dubrovkinja će protivnicu u 1. kolu ovog dvoranskog turnira saznati sutra, a moguće protivnice su joj 18-godišnja Kazahstanka Yulija Putintseva (prva nositeljica i 96. igračica svijeta), potom 26-godišnja Estrella Cabeza-Candela (druga nositeljica i 110. igračica na svjetskoj ljestvici), 19-godišnja Belgijka Alison van Uytvanck (šesta nositeljica i 138. igračica svijeta) te 26-godišnja Kanađanka Stephanie Dubois (155. igračica svijeta).

Podsjetimo, Dubrovkinja s nepunih 16 godina trenutno sa 173 boda drži 285. mjesto ljestvice najboljih tenisačica svijeta. Ove godine odigrala je šest ITF turnira. U Bathu i Casablanci nije prošla prvo kolo, u Mariboru je dohvatila finale, u Montpellieru stigla do prvog seniorskog naslova, u Contrexvilleu 'zapela' u polufinalu, kao i u rumunjskoj Craiovi.

Pročitajte još

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist