Županija

KONFERENCIJA U HELSINKIJU Župan o budućim projektima klimatske politike

KONFERENCIJA U HELSINKIJU Župan o budućim projektima klimatske politike

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu konferencije ‘EPP gradovi zajedno do održivih rješenja za građane’, koja se u okviru Kongresa Europske pučke stranke održava u Helsinkiju.

U funkciji izvjestitelja za proračun Europske unije ispred Europskog odbora regija župan Dobroslavić je govorio na panelu konferencije o prijedlozima za financiranje budućih projekata klimatske politike i zaštite okoliša, ciljevima Pariškog klimatskog sporazuma te potrebi za boljom sinergijom između nacionalnih, regionalnih i lokalnih proračuna u podršci realizacije ovih programa. Također, naglasio je važnu ulogu kohezijske i zajedničke poljoprivredne politike u prevenciji od ugroza izazvanih klimatskim promjenama, kao i zaštiti okoliša. Na kraju svog izlaganja župan je govorio o iskustvima, strategiji i programima Dubrovačko-neretvanske županije na ovom području.

Župan Dobroslavić, kao član delegacije EPP-a iz Odbora regija, sudjelovat će i u radu Kongesa EPP-a na kojem će se birati glavni kandidat europskih pučana za izbore za Europski parlament u svibnju 2019. godine. Izbor nositelja liste EPP-a predviđen je za sutra, a kandidati su Nijemac Manfred Weber i Finac Alexandar Stubb.

Na kongresu u Helsinkiju očekuje se sudjelovanje čelnika vlada koji dolaze iz redova EPP-a, između ostalih hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, njemačke kancelarke Angele Merkel, austrijskog kancelara Sebastiana Kurza, irskog premijera Lea Varadkara te mađarskog premijera Viktora Orbana. Na skupu će sudjelovati i brojni drugi stranački čelnici te čelnici europskih institucija, uključujući predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera, predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska te predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija. U radu kongresa će ukupno sudjelovati više od 800 delegata iz 89 stranaka koje pripadaju Europskoj pučkoj stranci.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist