Kultura

Koncul izvela i drugi klavirski recital posvećen Chopinu

U suradnji Umjetničke škole Luke Sorkočevića i Dubrovačkih knjižnica, a u sklopu programa ‘Ljeto u knjižnici, pijanistica Ružica Koncul izvela je u četvrtak svoj drugi klavirski recital ‘Ura od Chopina’ u Saloči od zrcala.
Kroz skladbe poljskog skladatelja Frederica Chopina (1810. – 1849.), Koncul je publiku provela spektrom emocija; sjeta, melankolija, tuga, bol, zaigranost, nježnost, opijenost… Publika ju je stoga nagradila velikim pljeskom zbog čega se dva puta vraćala na bis.

Ružica Koncul rođena je 1983. u Dubrovniku. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u UŠ Luke Sorkočevića. Klavir je učila u klasi prof. Sunčice Grego. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu , u klasi prof. Đorđa Stanettija. Postdiplomski studij završava na Hochschule fuer Musik u Karlsruheu, u klasi prof. Michaela Uhde i Markusa Stange.

Dobitnica je nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Usavršavala se na seminarima uglednih
klavirskih pedagoga kao što su Rudolf Kehrer, K.H. Kaemmerling, Arbo Valdma, Martino Tirimo. Kao profesor klavira radila je u Zagrebu, Berlinu i Madridu. Od rujna 2020. poučava klavir u UŠ Luke Sorkočevića.

Pročitajte još

‘LIBER AMICORUM’ Objavljen zbornik radova u čast profesora Iva Banca

Dulist

‘DUHOVNI MOST KNJIŽEVNIKA’ U Milanu otvorena izložba ‘Marin Držić, hrvatski Shakespeare’

Dulist

Započinju Linđovi festivalski nastupi ispred Katedrale

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija