Kultura

Koncul izvela i drugi klavirski recital posvećen Chopinu

U suradnji Umjetničke škole Luke Sorkočevića i Dubrovačkih knjižnica, a u sklopu programa ‘Ljeto u knjižnici, pijanistica Ružica Koncul izvela je u četvrtak svoj drugi klavirski recital ‘Ura od Chopina’ u Saloči od zrcala.
Kroz skladbe poljskog skladatelja Frederica Chopina (1810. – 1849.), Koncul je publiku provela spektrom emocija; sjeta, melankolija, tuga, bol, zaigranost, nježnost, opijenost… Publika ju je stoga nagradila velikim pljeskom zbog čega se dva puta vraćala na bis.

Ružica Koncul rođena je 1983. u Dubrovniku. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u UŠ Luke Sorkočevića. Klavir je učila u klasi prof. Sunčice Grego. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu , u klasi prof. Đorđa Stanettija. Postdiplomski studij završava na Hochschule fuer Musik u Karlsruheu, u klasi prof. Michaela Uhde i Markusa Stange.

Dobitnica je nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Usavršavala se na seminarima uglednih
klavirskih pedagoga kao što su Rudolf Kehrer, K.H. Kaemmerling, Arbo Valdma, Martino Tirimo. Kao profesor klavira radila je u Zagrebu, Berlinu i Madridu. Od rujna 2020. poučava klavir u UŠ Luke Sorkočevića.

Pročitajte još

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija