Kultura

14. FESTIVAL ‘TINO PATTIERA’ Najljepše arije u izvedbi opernih prvaka i DSO-a pred Dvorom

14. Međunarodni festival opernih arija Tino Pattiera započeo je koncertom ovoga utorka, a njegovo središnje događanje održat će se u subotu 3. srpnja ispred Kneževa dvora. Dubrovačku publiku očekuje veliki koncert s programom naljepših opernih arija velikih talijanskih i francuskih skladatelja.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će šef dirigent Marc Tardue, dok kao solisti nastupaju naša svjetski poznata sopranistica Martina Zadro i glasoviti slovenski tenor Branko Robinšak, oboje prvaci ljubljanske Opere i dobitnici brojnih domaćih i međunarodnih umjetničkih i strukovnih nagrada. Iza ovih glazbenika su nastupi na koncertnim podijima diljem svijeta, kao i suradnje s istaknutim dirigentima i orkestrima.

Na programu su najljepše operne arije velikih talijanskih i francuskih skladatelja poput Donizettija, Bellinija, Verdija, Offenbacha, Masseneta, Puccinija i Gounoda. Tako će publika imati priliku čuti arije iz Traviate, La Boheme, Fausta, Hoffmannovih priča i drugih poznatih opera.

Koncert će započeti u 21 sat.

Pročitajte još

Predstava ‘Pod istim krovom’ izvedena u Lazaretima

Dulist

Večer lijepih nota u Dvoru uz violinisticu Evu Šulić i DSO

Dulist

Komorni sastav DSO-a s violinisticom Evom Šulić u četvrtak u Dvoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija