Kultura

Koncertom klape Kaše otvoren 15. Festival Glazba i riječ

Koncertom klape Kaše otvoren 15. Festival Glazba i riječ

U crkvi sv. Nikole u Cavtatu u nedjelju je svečano otvoren 15. Festival Glazba i riječ umjetničke udruge Konavle art.

Nastup otvaranja je uveličala nagrađivana dubrovačka klapa Kaše koja je izvela duhovno djelo Misu sv. Vlaha koju je skladao Vicko Dragojevićem na tekst Boža Vodopije, a koncert su započeli Himnom sv. Vlaha R. Dell’ Ivellija. Oduševljena publika izmamila je dva glazbena dodatka te dugotrajnim pljeskom nagradila klapu Kaše.

Na koncertu otvaranja je nazočio i Frano Herendija, predsjednik Turističke zajednice Općine Konavle i Ana Čeović, pomoćnica pročelnice Odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko – neretvanske županije. Na početku večeri publici se obratila umjetnička ravnateljica Đive Kušelj te istakla dugogodišnji rad udruge, a potom se zahvalila dosadašnjem predsjedniku Matiji Novakoviću koji je uz Ivana Kušelja vodio, organizirao i osmišljavao glazbeno, scenski i dramski program. Koncert je održan pod svim epidemiološkom mjerama.

Na Svjetski dan glazbe u Pinakoteci u Cavtatu na festivalu Glazba i riječ nastupit će dubrovačka pijanistica Ružica Koncul. Koncert je u cijelosti posvećen poljskom skladatelju F. Chopinu.

Krajem mjeseca, 28. lipnja Domu Kulture, Konavle art po prvi put u Cavtatu organizira operu W. A. Mozarta: ‘Don Giovanni’ Hommage a Tino Pattiera, u spomen na svjetski poznatog Cavtatskog opernog pjevača, tenora. Operu izvodi operni ansambl iz Osijeka Opera Pannonica uz Orkestar Sorkočević i Kvartet Sorkočević kojim će ravnati dubrovački dirigent Slobodan Begić.

Sva događanja počinju u 21 sat. Ulaz je slobodan uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist