Kultura

KONCERTNA VEČER ISPRED DVORA Nastup pijanistice Jasminke Stančul i Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Dubrovački simfonijski orkestar ponovno organizira vrhunski glazbeni doživljaj u petak, 10. rujna u 21 sat ispred Kneževa dvora. Uz DSO pod ravnanjem Mo. Marca Tarduea nastupa pijanistica, redovita gošća i prijateljica Orkestra Jasminka Stančul. Nakon uspješnih izvedbi Beethovenovih djela na prethodnim koncertima, publika će ovaj put moći uživati u moćnim skladbama F.B. Mendelssohna.

Maestro Tardue ističe kako je zaista rijetkost da se oba Mendelssohnova koncerta za klavir i orkestar izvode na jednom koncertu. Najavljuje pravu glazbenu čaroliju poznog ljeta i poziva sve ljubitelje umjetnosti i kulture da se pridruže Orkestru pred Dvorom. Stančul naglašava kako su ovako programski bogati koncerti izazovni za glazbenike te se raduje što ga može pružiti našoj publici pred kojom se uvijek osjeća kao doma.

Na temelju njenog glazbenog talenta i izuzetnog pristupa glazbi Beethovena nagrađena je 1. nagradom na međunarodnom Beethoven natjecanju u Beču. Jasminka Stančul je nastupala solistički s izvanrednim orkestrima diljem Europe i svijeta, sudjeluje u radu Brahms trija koji nastupa u koncertnim dvoranama pred međunarodnom publikom. Nedavno je snimila Beethovenove klavirske koncerte br. 1 i br. 5 i Mozartove koncerte KV 271 i 595 u produkciji Col Legno. Predaje na Glazbenom sveučilištu u Ljubljani od listopada 2013. Ona također održava međunarodne majstorske tečajeve za klavir i redovito je član nekoliko prestižnih pijanističkih natjecanja. Jasminka Stančul preferira Fazioli koncertne klavire.

Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti. Program festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti na broj 091 613 7314. Svi naši koncerti prijavljeni su u sustavu Sigurna okupljanja.

Festival se održava u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačko-neretvanskom županijom, Ministarstvom kulture, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika i Rixos Premium Dubrovnik.

Pročitajte još

ZBOG KIŠE Koncert Tere i DSO-a ipak u teatru, a Stradun Classic večeras na drugoj lokaciji

Dulist

Izložba ‘Noć’ dubrovačkih likovnih umjetnika u utorak u Sponzi

Dulist

Orkestar i naša Tere nastupaju ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija