Kultura

KONCERT POD SVIJEĆAMA Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra nastupio u Sorrentu

KONCERT POD SVIJEĆAMA Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra nastupio u Sorrentu

Na XIV. izdanju festivala Sorrento Classica, gudački je kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra održao koncert pod svijećama pred brojnom publikom u klaustru franjevačkog samostana u Sorrentu u prošli petak. U prekrasnom ambijentu samostana, ovim je koncertom obilježena godišnjica uspostave kulturne suradnje i razmjene Dubrovnika i Sorrenta. Od 2006. ova su dva grada zajednički organizirala brojna kulturna događanja s ciljem očuvanja kulturnog identiteta i promocije ovih poznatih turističkih destinacija kao umjetničkih gradova.

Gudački kvartet čine naši glazbenici Đana Kahriman, koncert majstorica DSO-a; Iva Vukić, violina; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak na violončelu. Publika je imala priliku uživati u bogatom programu u kojem su izveli djela Luke Sorkočevića, Giacoma Puccinija i Antonina Dvořáka.

Sorrento Classica festival održava se već četrnaest godina i okuplja međunarodno poznate glazbenike iz cijelog svijeta. Festival je otvoren 28. srpnja koncertom pijanistice Marcele Crudelli. Našim gudačima prethodili su i nastupi pijanista Maurizija Mastrinija sa Skopje Chamber Orchestra i Il Cinquetto – string ansambla. Prisjećajući se velikog Fryderyka Chopina i Astora Piazzolle, nastupi su privukli zanimanje brojne publike. Umjetnički direktor Paolo Scibilia naglašava važnost festivala koji uspješno povezuje klasičnu i modernu glazbu, pružajući svojoj publici nezaboravne kulturne trenutke. Tako je publika, uz poštivanje mjera, imala priliku uživati u još jednom sjajnom koncertu Gudačkog kvarteta DSO-a uz djela poznatih europskih skladatelja.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist