Kultura

KONCERT OPERNIH PRVAKA I DSO-a Ispred Dvora izvedene najljepše talijanske i francuske arije

KONCERT OPERNIH PRVAKA I DSO-a Ispred Dvora izvedene najljepše talijanske i francuske arije

Središnji koncert 14. Međunarodnog festivala opernih arija Tino Pattiera održan je u subotu ispred Kneževa dvora. Brojna domaća i strana publika imala je priliku uživati u najljepšim opernim arijama velikih talijanskih i francuskih skladatelja puput Donizettija, Bellinija, Verdija, Offenbacha, Masseneta, Puccinija i Gounoda.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je šef dirigent Marc Tardue, dok su kao solisti nastupili naša svjetski poznata sopranistica Martina Zadro i glasoviti slovenski tenor Branko Robinšak, oboje prvaci ljubljanske Opere i dobitnici brojnih domaćih i međunarodnih umjetničkih i strukovnih nagrada. Iza ovih glazbenika su nastupi na koncertnim podijima diljem svijeta, kao i suradnje s istaknutim dirigentima i orkestrima, a za sinoćnju prigodu izabrane su arije iz poznatih opera kao što su Traviata, La Boheme, Faust, Hoffmannove priče i druge.

Završni koncert festivala održat će se u utorak, 6. srpnja kada će u Kneževu dvoru nastupiti nagrađivana sopranistica Tanja Ruždjak uz klavirsku pratnju pijanista Marcina Koziela, a na programu su međunarodne ljubavne pjesme.

Fotografije: Vedran Levi

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist