Kultura

Koncert klape Kaše večeras u prostoru Deše

Klapa Kaše

Koncertna promocija prvog nosača zvuka Klape Kaše „Rego“ održat će se večeras u 20 sati u prostorijama Deše Dubrovnik, a ne kako je ranije bilo najavljeno u Art radionici Lazareti.

Na promociji će sudjelovati istaknuta imena glazbene scene Jakša Fiamengo, Đelo Jusić i Viktor Lenert, a klapa će izvesti sve pjesme s debitantskog albuma. Ulaz je slobodan, a koncertna promocija albuma održava se u programu ovogodišnje Feste 2014.

„Rego“ sadrži skladbe voditelja klape Vicka Dragojevića, ali na albumu su i pjesme kojima klapa odaje počast svojim idolima – klapi Maestral s pjesmom ‘Da je jubav ća je more’, klapi Linđo-N s pjesmom ‘Poslanica Gradu’ te Buci i Srđanu s ‘Jedina dođi’, dok je bard poezije i klapske pjesme Jakša Fiamengo autor pjesme “Nima više tvoga broda” u kojoj se kao gost pojavljuje Ibrica Jusić. Uz autorski rad, klapa Kaše uvrstila je na album i stari dubrovački narodni napjev ‘Izišla je zelena naranča’.

O albumu u izdanju diskografske kuće Croatia Records:

Potaknuti davnim pjevom dubrovačkih gospara i pažljivo osluškujući bilo Straduna, trojica dubrovačkih studenata početkom 2007. okupila se oko gitare i mandoline, samo s jednim ciljem – pjevati!

Od komina do amfiteatra, od volta do pozornice, klapa je rasla i jačala, dolazili su i odlazili prijatelji; ali prava vatra se nije ugasila. Dapače, plamtjela je sve jače i dovela do prve vrleti glazbenog života – prvog nosača zvuka.

“Kada nijesmo znali đe se vratit’, tinjao je uvijek isti lik”; pjevali smo i plakali u istom tonalitetu; i pomno godinama gradili ovaj nosač zvuka. Pjesme su nastajale tiho i tajno, ali i glasno u žamoru betula. I kad smo već skupa odrasli i postavili se na noge, odali smo poštovanje svojim idolima, i to na jedini način koji umjemo u pjesmama. Sjetili smo se tako klape Maestral (Da je ljubav ća je more) i Linđo-N (Poslanica Gradu), Buca i Srđana (Jedina dođi) te naravno Trubadura (Laku noć moja zoro bajna).

“Najlakše je svoju zvijezdu pratit”. U ovim riječima saželo se sve što smo do sad gradili.

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist