DuList IN

Koncert dive dalmatinskog soula

blank

Meri Cetinić sinoć u dvosatnom koncertu na najljepšoj otvorenoj pozornici onoj na Orsuli pjevala je pjesme s njenog posljednjeg albuma 'Virno srce', ali i njene stare svima znane pjesme poput Četiri stađuna, Skitnice, Konobe, More, more, Zemlja dide mog…

Kao gost iznenađenja, pred prepunim joj se amfiteatrom Orsule pridružila i kćer Ivana Burić, koja je pokazala kako je naslijedila majčine gene. Podsjetimo, Meri i Ivana imaju i zajedničku pjesmu s prošlogodišnjeg festivala u Šibeniku “Ako trebaš jesen”.

Za kraj, na nagovor publike Meri je otpjevala i popularnu Vela Luku, ali sa nešto izmijenjenim stihovima, kako joj se, što je naglasila, njeni Blaćani ne bi naljutili….

Simboličnog naziva  ‘Retrospektiva’ koncert je to na kojem se publika prisjetila svih velikih hitova ove, sada već legendarne pjevačice  koju mnogi nazivaju „divom dalmatinskog soula“. Dobitnica je brojnih nagrada za sveukupan doprinos hrvatskoj glazbi, a  sama je  napisala većinu svojih skladbi.

Koncert Meri Cetinić bio je treći koncert u sklopu ovogodišnjeg izdanja Park Orsula Music Festivala. Sljedeći tjedan na Orsuli nudi bogat program – u petak, 5. srpnja nastupit će klape Šufit i Subrenum, a dan kasnije svoj će koncert na Orsuli održati tri grupe: Svadbas, Quasarr i Feredon. Isto tako, kao i prethodne dvije srijede, 3. srpnja je na programu 'Sunset wine & jazz', program koji se odvija mimo Park Orsula Music Festivala, a koji nudi degustaciju vina uz nastup dubrovačkog jazz sastava Garden Street Band.

Kako je bilo na na koncertu hrvatske dive pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Meksičko vjenčanje iz snova Fani Stipković i Fernanda Hierra

Dulist

16-godišnja Metkovka oduševila Severinu i ostatak žirija u prvoj epizodi SuperStar-a

Dulist

[FOTO] Matador u Revelinu oduševio melodičnim i progresivnim setom

Dulist