Vaše vijesti

KONAVLJANI NEGODUJU ‘Zidom su nam prepriječili put za Prahivac koji koristimo preko 60 godina’

KONAVLJANI NEGODUJU 'Zidom su nam prepriječili put za Prahivac koji koristimo preko 60 godina'

Protekle srijede je nakon bar 60 godina nama mještanima i svim prolaznicima prepriječen prolaz pješačkom stazom koja je u upotrebi od davnina. Ovim pješačkim putem se hoda da se dođe od hotela Epidaurus do plaža i prirodne šetnice u Prahivcu, odnosno do prekrasnih prirodnih plaža u Čistoj Luci – istaknuo je dio Konavljana koji nam se obratio s ovim problemom na redakcijski mail.

Naglasili su kako su tuda oduvijek prolazili i tim putem išli u Prahivac. Dodali su u svom dopisu da je ovaj pješački put ‘javno dobro u općoj uporabi’.

-Ali, kako je slučaj s mnogim seoskim cestama ili pješačkim putevima u Konavlima, on nije evidentiran u katastru. To nikome ne daje za pravo da blokira pješački put koji mi mještani koristimo od davnina. Da ne bi bilo zabune, ovaj pješački put ne ide kroz ničije dvorište ili slično. Pješački put je tu od davnina pa trasom toga pješačkog puta je za vrijeme bivše države ukopana u zemlju glavna vodovodna cijev za Cavtat, a prije desetak godina je i komunalno poduzeće Općine Konavle na istoj ovoj trasi pješačkog puta u zemlju ukopalo javnu općinsku kanalizacijsku cijev. S razlogom je to tu ukopano. Svi mještani i vlasnici i suvlasnici zemljišta su znali i koristili ovu pješačku stazu od davnina – istaknuli su Konavljani dodavši kako je ‘čovjek koji ne živi na Obodu, već u Močićima, a suvlasnik je jedne manje čestice zemlje na trasi pješačkog puta, prekjučer sa svojim sinovima i drugom dvojicom izgradio betonski zid posred pješačke staze’

-Jučer je opet preko tog betonskog zida koji je oko pola metra visok montirao željeznu ogradu. Ovo je nasilje, iživljavanje na javnim dobrima. Policija je pozvana i legitimirala je navedene izvođače radova, a više mještana kontaktiralo je i zvalo službe Općine Konavle da izađu na teren. Tražimo do službi da se oslobodi prolaz pješaka preko ovoga pješačkog puta koji je tu od davnina. Sada čekamo da Općina nešto poduzme. Sutra pozivamo sve ljude da u 17 sati popodne dođu prošetati ovdje. Prahivac je prekrasan i ima lijepu prirodnu šetnicu uz obalu, a tu se nalaze i četiri predivne prirodne plaže. Auto se može parkirati besplatno na velikom parkingu pored recepcije hotela Epidaurus – naglasili su ovi Konavljani.

 

 

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist