Županija

KONAVLE: HDZ i HSS koalirali u Općinskom vijeću, imaju stabilnu većinu

Općinske organizacije Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke postigle su načelni sporazum o formiranju većine u Općinskom vijeću Općine Konavle, navodi se u priopćenju koje je jutros medijima poslao konavoski HDZ.

– Međustranačka koordinacija koju čine predstavnici obiju stranaka, zadužena je za izradu koalicijskog sporazuma i osiguravanje provedbe programa.
Sporazum o političkoj suradnji temeljen je na podudarnosti programa s kojima su konavoski HDZ i HSS izašli na protekle lokalne izbore. Naime, obje stranke zalažu se za gospodarske programe temeljene na principima održivog i ravnomjernog razvoja Konavala, za mjere aktivne demografske politike, za učinkovitije funkcioniranje lokalne samouprave i efikasnije iskorištavanje EU fondova. Poseban naglasak u programima obiju stranaka stavljen je na okončavanje svih političkih podjela, nepotrebnih sukoba i bilo kakvih oblika političke isključivosti. Sporazum o političkoj suradnji HDZ-a i HSS-a je prekretnica u političkom, društvenom i gospodarskom životu Konavala, a predstavnici obiju stranaka pozivaju i ostale stranke i nezavisne liste koje participiraju u Općinskom vijeću na konstruktivnu suradnju u interesu Konavala – zaključuje se u priopćenju.

Inače, HDZ u Općinskom vijeću Konavala ima sedam vijećnika, HSS dva. Po dva dvijećnika ima KLGB Luke Korde i KLGB Lua Šubašića, a jedan mandat osvojio je SDP i DDS.

Pročitajte još

Prijavite se na radionicu ‘Računovodstveni okviri za paušalni obrt’ u Metkoviću

Dulist

Održan prvi sastanak hrvatskih partnera projekt dRural

Dulist

Prijavite se za izbor najbolje obrađene konavoske baštine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija