Županija

KONAČNO PROMJENA RASPOREDA ‘Putnici’ izašli iz Srednjeg vijeka

JGP LIbertas Remiza

Libertas Dubrovnik, javni gradski prijevoz Dubrovnik, konačno je izbacio novi vozni red za istok, odnosno prema Župi, Cavtatu, Konavlima…

Novi vozni red kreće od ove nedjelje, 15. svibnja, a možete ga pogledati ovdje. Zanimljivo je primjetiti da, iako se sezona već dobro ‘zahuktala’, Libertas tek sad dosjetio uvesti liniju broj 10 nakon ponoći, tradicionalno po njihovom voznom redu.

Ovaj ‘srednjovjekovni’ režim vožnje možda bi se konačno mogao stalno promijeniti, odnosno taj nesretni prijevoz ‘pojačati’ linijama prema istoku, s obzirom da se velik broj hotela, ali i privatnog smještaja nalazi u Župi dubrovačkoj te Cavtatu, a o turističkim sadržajima u Konavlima da i ne govorimo.

Vrijedi istaknuti i to kako velik broj posjetitelja Dubrovnika upravo spava ‘na istoku’, od eminentnih hotela pa do privatnih apartmana, a zaboravlja se i to kako velik broj onih djelatnika koji doprinose punjenju budžeta Grada Dubrovnika živi ‘na istoku’. Radeći u sektoru turizma, često završavaju smjene iza ponoći, ali tek iza 15. svibnja moći će ‘busom doma’.

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist