Zanimljivosti

‘Komunalni redari Mokošice – gdje ste?’

'Komunalni redari Mokošice - gdje ste?'

Naši mladi ekoaktivisti  Eko-Omblići i Zeleno Sunce često s nama odraslima prošetaju našim naseljem kako bi napravili prvu rujansku eko patrolu i uvidjeli je li sve u redu – pišu nam Eko Omblići.

Tako su prije par dana naišli iznad naselja Nova Mokošica na putu prema selu Gornje Obiljeno na divlje odlagalište kućnog smeća koje je odbačeno u kupinu. Netko je iz naselja napisao na kartonskom papiru poruku 'Ne bacaj smeće kretenu!', nažalost – to nije pomoglo, divlje odlagalište je sve veće i dok ovo pišemo i još uvijek stoji i svakim danom se povećava.

Odbačena drvena amabalaža u lovorike u Ulici od izvora  pokraj  dječjeg igrališta Naš dom – Mokošica.

-Tijekom naše prve rujanske  eko patrole zamijetili smo ne-lijepu sliku  u Ulici od Izvora  pokraj dječjeg igrališta Naš dom u Mokošici. Naime netko je odbacio drvenu amabalažu u predivne zelene lovorike koje vrijedno održava komunalno poduzeće 'Vrtlar'. Pitamo se tko je to imao srca odbaciti amabalažu na ovo naše lijepo dalmatinsko ljekovito grmlje – lovoriku – kažu Eko Omblići, te dodaju:

'Vjerujemo da će komunalne službe Mokošice nakon ovog našeg apela odmah reagirati i ukloniti odbačenu  drvenu amabalažu koja već neko vrijeme nemilice pritišće grane lovorika!'.
 

Pročitajte još

U SRIJEDU Glazbeni kviz za sve generacije u Lazaretima!

Dulist

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist