Aktualno

Koliko Grad, Županija i gradske tvrtke troše na službene mobitele?

Koliko Grad, Županija i gradske tvrtke troše na službene mobitele?

Koliko trošite na mobitel? Mnogi će reći – minimalno, premda se kod svakoga radi o drukčijem iznosu. Što je nekom skupo, drugom je jeftino, ovisi je li džep puniji ili prazniji.

Mi smo, pak o pitanju troškova za mobilnu telefoniju upitali one za koje smo smatrali da su uvijek zanimljivi potrošači: Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, njihove razvojne agencije DURA i DUNEA te dvije gradske tvrtke Libertas i Vodovod. Posebno iz razloga što se svi oni financiraju našim novcem.
Zanimao nas je iznos godišnjeg troška korištenja službenih mobitela za 2013. godinu te trošak za prvih šest mjeseci 2014. godine. Također, pitali smo koliko navedeni potrošači imaju ukupno službenih mobitela te tko sve ima pravo na korištenje takvih mobitela. Evo što smo saznali.

Grad čeka novi Pravilnik
– Godišnji sveukupni trošak u 2013. godini iznosio je 297.752,00 kune. Zahvaljujući još povoljnijem ugovoru s operaterom trošak je u prvoj polovici 2014. godine značajno umanjen i iznosio je 107.478,00 kuna – odgovorili su nam iz Grada Dubrovnika te dodali kako je trenutno u upotrebi 98 službenih mobilnih uređaja. Napominju kako se ‘nakon obavljene revizije korištenja mobilne telefonije priprema izrada izmjena i dopuna postojećeg Pravilnika o korištenju službenih mobilnih telefona u Gradu Dubrovniku, koji je donesen u siječnju 2010. godine’.

– Novi Pravilnik predviđa daljnju racionalizaciju troškova i novo smanjenje broja službenih mobilnih telefona – najavljuju iz Grada Dubrovnika.
– Prema nacrtu novog Pravilnika pravo na korištenje službenog mobitela imaju pročelnici Upravnih odjela, savjetnici Gradonačelnika i službenici kojima dodatno rade terenski posao, a po nalogu pročelnika – kazali su.

Koliko su za mobitele izdvojili Županija, gradske tvrtke Libertas i Vodovod te razvojne agencije potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist