Politika

KOGA SVRBI TAJ SE ČEŠE Franković maše diplomom, a Vlahušić obiteljskim stablom

KOGA SVRBI TAJ SE ČEŠE Franković maše diplomom, a Vlahušić obiteljskim stablom

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Dubrovnika iznjedrili su neke komplekse naših političara.

Točnije kandidata za gradonačelnika u drugom krugu izbora – Mata Frankovića i Andra Vlahušića. Kandidat HDZ-ove koalicije Mato Franković je tako u ovoj kampanji opterećen stupnjem obrazovanja, odnosno diplomom. Tako je na sučeljavanju svih kandidata za gradonačelnika uoči prvog kruga izbora istu i donio kako bi pokazao gledateljima da je posjeduje jer su ga prozivali da nije završio fakultet.

S druge strane, Andro Vlahušić opterećen je vlastitim rodoslovljem. Naime, novinarima je danas podijelio obiteljsko stablo kojega mu je za rođendan 2013. godine darovao akademik Nenad Vekarić. Sve zbog ‘optužbe’ Đela Jusića kako nije Dubrovčanin.

– Ovo je odgovor na konferenciju HDZ-a na kojoj se jedan poznati dubrovački umjetnik, koji se bavi notama, bavio i govorom. Naravno, govor je napisao HDZ, a umjetnik je samo pročitao ono što su mu napisali. Pošto se mene osobno optužilo da nisam Dubrovčanin, i da ne znam što je to Dubrovnik dostavio sam vam obiteljsko stablo kojega je napravio akademik Vekarić temeljem službenih dokumenata. Jasno se vidi da obitelj Vlahušić jest iz Štedrice i Imotice iz Dubrovačke Republike još od 1495. godine.

Nema nijednog Vlahušića nigdje na svijetu koji nije došao iz Dubrovačke Republike. Zašto je to HDZ-u bitno? Nama u političkom smislu obitelji nisu važne, govoriti da je netko više ili manje Dubrovčanin nikad niste čuli niti od mene, niti od Željka i Tatjane. Zašto HDZ ne poštuje obitelj i porijeklo i zašto misli da 520 godina u Dubrovačkoj Republici nije dovoljno? – upitao je Vlahušić.

Inače, Vlahušić je medijima dao i pismo kojega je koalicija HNS-SDP-HSU uputila Matu Frankoviću, predsjednici uprave ACI-ja Doris Peručić i ministru Siniši Hajdašu Dončiću. Traže žurni odgovor na pitanja:
– Koju je srednju školu Mato Franković završio, kada i gdje? Koju je visokoškolsku ustanovu upisao, kada i gdje? Koju je visokoškolsku ustanovu završio, kada i gdje? Koliko je godina trajala viša škola? Je li diploma koju je stekao nostrificirana i za koji stupanj obrazovanja? Kakav je bio natječaj kada se zaposlio kao direktor ACI marine u Komolcu, koja se stručna sprema tražila, srednja ili neka druga? Je li se natječaj i sistematizacija napravila samo za njega, kao predsjednika mladeži HDZ-a? – čitao je pitanja iz pisma Vlahušić, dodavši kako se traži i podatak o Frankovićevoj plaći, budući da je ACI javna tvrtka u vlasništvu hrvatskih građana, odnosno kolika je plaća za to radno mjesto bila i kakva je sad te ima li itko u RH sa srednjom stručnom spremom u javnom sektoru toliku plaću.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist