Crna kronika

KOD TRSTENIKA Smrtno stradao njemački ronilac

KOD TRSTENIKA Smrtno stradao njemački ronilac

Njemački ronilac stradao je u srijedu uslijed zdravstvenih tegoba prilikom organiziranoga ronjenja na poluotoku Pelješcu.

Dojava o teškoj ronilačkoj nesreći Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) upućena je od djelatnika Lučke ispostave Trstenik u srijedu 10. kolovoza u 12.54 sati kada su prenijeli obavijest o stradalom njemačkom državljaninu Z.R.W. (rođen 1960. godine), koji je preminuo tijekom organiziranoga ronjenja s bocama.

Očevidom na poziciji nesreće djelatnici LI Trstenik utvrdili su da je Nijemac nastradao zbog neutvrđenih, iznenadnih zdravstvenih tegoba kad je oko 11 sati kao član ronilačke skupine ronio u moru nedaleko Trstenika.

U okviru očevidnih radnji izuzete su izjave ostalih članova ronilačke skupine kao i voditelja organiziranoga ronjenja, V.G., hrvatski državljanin koji je stradaloga Nijemca pokušao spasiti čim je primijetio da pokazuje znakove zdravstvenih smetnji, no nažalost, nedugo po izranjanju njemački ronilac je preminuo, što su konstatirali i djelatnici Hitne medicinske pomoći Pelješac koji su nedugo po dojavi o nesreći pristigli na dojavljenu poziciju.

O ronilačkoj nesreći obaviještena je Lučka kapetanija Dubrovnik te Pomorska policija Dubrovnik čiji službenici su preuzeli tijelo stradaloga ronioca te provode daljnje istražne radnje o uzrocima stradavanja u okviru policijskih ovlasti.

 

Foto: ilustracija

Pročitajte još

U GRUŽU Automobil udario pješakinju, prevezena u OB Dubrovnik

Dulist

PROŠLOTJEDNI REKORDER Vozio s 2,52 promila alkohola, dobio kaznu i ostao bez dozvole

Dulist

‘PAPRENA’ KAZNA 23-godišnjak vozio bez dozvole, odbio se zaustaviti

Dulist