Crna kronika

Kod trojca u Metkoviću pronađena plantaža indijske konoplje, 5 laboratorija za uzgoj ‘trave’…

Kod trojca u Metkoviću pronađena plantaža indijske konoplje, 5 laboratorija za uzgoj 'trave'...

Postupajući prema prethodno prikupljenim operativnim informacijama, policijski službenici Policijske postaje Metković su u poslijepodnevnim satima u utorak, 31. kolovoza, na poljoprivrednoj parceli u mjestu Dubravica u Metkoviću, tijekom obrađivanja i zalijevanja nasada indijske konoplje, zatekli dvije ženske osobe u dobi od 23 i 20 godina i jednu mušku osobu u dobi od 28 godina. Pronađene su 32 stabljike indijske konoplje različite visine u rasponu od 39 do 237 cm.

Trojac je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je droga bila zasađena s ciljem njene dalje preprodaje konzumentima s područja Doline Neretve.

Pretragom njihovih obiteljskih kuća pronađeno je gotovo 18 kg marihuane koja je bila pakirana u veći broj paketića i vreća, razni tehnički aparati i uređaji namijenjeni proizvodnji, preradi i mrvljenju droge i dvije digitalne vage s tragovima marihuane.

Osim toga, pronađena su 4 laboratorija s pripadajućom opremom za proizvodnju marihuane, odnosno s postavljenim električnim instalacijama, električnim lampama, transformatorima, lampama sa sjenilom i ventilatorima), a u jednom od laboratorija pronađeno je i 28 čašica sa zasađenim mladim stabljikama indijske konoplje. U jednom od pretraženih objekata pronađen je i peti laboratorij koji je bio u rastavljenom stanju.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama 28-godišnji muškarac i 23-godišnja žena su uz kaznene prijave dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je 20-godišnjakinja kazneno prijavljena u redovnoj zakonskoj proceduri.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist