Kultura

KNJIŽEVNOST U LAZARETIMA Ne propustite razgovor sa slovenskim pjesnikom Dejanom Kobanom

Na prvom ovogodišnjem književnom programu 19. veljače u 17 sati , Art radionica Lazareti predstavit će slovenskog pjesnika Dejana Kobana. Dejan Koban boravi na Mljetu programu rezidencijalnog boravka za pisce ‘Odisejevo utočište’. A ovo je gostovanje nastavak suradnje ‘Odisejevim utočištem’.

Dejan Koban rodio se 1979. na Jesenicama. Do dvadesete godine je živio u Podnartu, malom selu kod Kranja, a srednju školu pohađao je u Ljubljani, gdje sada već dvadeset godina živi i radi kao montažer na nacionalnoj televiziji. Objavio je šest knjiga poezije, a bio je i urednik deset različitih zbirki i antologija. Svoje pjesme interpretira u bendu Nevemnevem. Utemeljio je i neformalnu umjetničku udrugu Ignor. Do sada je dobio jednu jedinu nagradu, za najbolju pjesmu, 2016. Dobio je titulu vitez poezije i 1,5 kg tešku željeznu ružu.

O suvremenom pjesništvu, prijevodima i putevima poezije, rezidenciji i stvaralaštvu, osobnim traganjima i trendovima razgovarat će Dejan Koban i Staša Aras. Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ , posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Zbog ograničenog broja posjetitelja pjesničko predstavljanje možete pogledati i u prijenosu uživo na facebook stranici Art radionice Lazareti @ARL.Dbk u petak,19. veljače od 17 sati. Programske aktivnosti ARL u podržavaju Grad Dubrovnik, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura Nova.

Foto: Timon Hozo

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija