Kultura

Književno gostovanje dubrovačkog pisca Vedrana Mezeija u Lazaretima

U četvrtak, 12.8. u 21:00 sat u trećoj lađi Lazareta Čitateljski klub u Lazaretima i Dubrovačka baština d.o.o. ugostit će mladog i uspješnog dubrovačkog književnika i glazbenika Vedrana Mezeija.

Vedran Mezei već je svojim prvijencem, zbirkom pripovijedaka ‘Tu sam! Sedam priča na putu do odredišta’, u kratkom vremenu zadobio pažnju javnosti u cijeloj Hrvatskoj. Priče o različitim prijelomnim životnim situacijama smještene na poznatim svjetskim lokalitetima i ispripovijedane pristupačnim stilom, u kojima likovi otkrivaju duhovnu snagu, svladavaju životne prepreke i izgrađuju ispunjen i vrijedan život, s lakoćom su pronašle put do srca čitatelja, a Vedrana Mezeija učinile iznimno traženim i prisutnim u javnim medijima.

U drugoj knjizi ‘Treći ključ’ Vedran Mezei okreće se zahtjevnijoj formi povijesnog romana s motivima iz prošlosti Dubrovnika ne napuštajući svoj prvobitni interes za duhovno putovanje likova iz beznadnih i pogibeljnih situacija prema otkrivanju dobrote, ljubavi i suosjećanja. ‘Treći ključ’ efektno kombinira snažnu duhovnu poruku i zanimljive činjenice iz burne povijesti Dubrovnika u atraktivnu priču koja ne dopušta čitatelju da ispusti roman prije raspleta.

Autor će predstaviti cjelokupni svoj književni rad, a nakon predstavljanja i odgovoriti na pitanja publike.

Svi ljubitelji lijepe riječi pozvani su da se pridruže!

Pročitajte još

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija