Kultura

Književno gostovanje dubrovačkog pisca Vedrana Mezeija u Lazaretima

U četvrtak, 12.8. u 21:00 sat u trećoj lađi Lazareta Čitateljski klub u Lazaretima i Dubrovačka baština d.o.o. ugostit će mladog i uspješnog dubrovačkog književnika i glazbenika Vedrana Mezeija.

Vedran Mezei već je svojim prvijencem, zbirkom pripovijedaka ‘Tu sam! Sedam priča na putu do odredišta’, u kratkom vremenu zadobio pažnju javnosti u cijeloj Hrvatskoj. Priče o različitim prijelomnim životnim situacijama smještene na poznatim svjetskim lokalitetima i ispripovijedane pristupačnim stilom, u kojima likovi otkrivaju duhovnu snagu, svladavaju životne prepreke i izgrađuju ispunjen i vrijedan život, s lakoćom su pronašle put do srca čitatelja, a Vedrana Mezeija učinile iznimno traženim i prisutnim u javnim medijima.

U drugoj knjizi ‘Treći ključ’ Vedran Mezei okreće se zahtjevnijoj formi povijesnog romana s motivima iz prošlosti Dubrovnika ne napuštajući svoj prvobitni interes za duhovno putovanje likova iz beznadnih i pogibeljnih situacija prema otkrivanju dobrote, ljubavi i suosjećanja. ‘Treći ključ’ efektno kombinira snažnu duhovnu poruku i zanimljive činjenice iz burne povijesti Dubrovnika u atraktivnu priču koja ne dopušta čitatelju da ispusti roman prije raspleta.

Autor će predstaviti cjelokupni svoj književni rad, a nakon predstavljanja i odgovoriti na pitanja publike.

Svi ljubitelji lijepe riječi pozvani su da se pridruže!

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Darko Fritz predstavlja monografiju ‘siva) (zona …diskursi s periferije’

Dulist

PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA ‘Lokrum ima potencijal postati novi Brijuni. Treba više promovirati lokalnu povijest’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija