Crna kronika

Klečku 18 mjeseci zatvora nepravomoćno

Klečku 18 mjeseci zatvora nepravomoćno

Poduzetnik Nikša Klečak proglašen je krivim za počinjeno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te je nepravomoćnom osudom Županijskog suda u Dubrovniku osuđen na kaznu zatvora od 18 mjeseci te novčanu kaznu u iznosu 40 tisuća kuna.

Poduzeće Kompas RAC proglašeno je krivim jer je odgovorno za to kazneno djelo protiv gospodarstva.

Klečak je, utvrdio je sud, u razdoblju od studenog 2010. do veljače 2011. godine poduzeću "Kompas RAC" pribavio nepripadnu imovinsku korist od 848.302,28 kuna koji iznos je zagrebački "PBZ Card" naknadio korisnicima kreditnih kartica.

Prema presudi, Klečak se kao direktor Kompas RAC-a koji se bavi iznajmlivanjem vozila znatno nepripadno okoristio iskoristivši ovlasti vođenja poslovanja tog poduzeća znajući da su 232 klijenta, inozemna državljana, kao unajmitelji vozila posredničkim turističkim agencijama uplatili iznose za najam vozila i kao potvrdu donijeli 'voucher'.

Pri najmu vozila 'vouchere' su predali Kompas RAC-u dajući i brojeve kreditnih kartica VISA i MasterCard kao agencijsko osiguranje za sve evenetualne troškove koji nisu ugovoreni. Kad su vratili vozila, kako agencije početkom studenog 2010. nisu podmirile dužne iznose najma, tvrtka Kompas RAC, iako nije imao potraživanje prema samim unajmiteljima, koristeći se brojevima kreditnih kartica korisnika usluga, te brojeve unio u elektronički sustav naplate i na kućnu adresu 232 korisnika najma poslao račune za obavljene usluge.

Nikša Klečak za duList je kratko kazao kako mu, po novom Zakonu o kaznenom postupku, do pravomoćnosti presude nije dopušteno davati komentar.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist