Aktualno

Kazne za čuvanje djece “na crno”

Rasprava o novom zakonu o dadiljama trajat će do 10.listopada, kada bi se trebala razmotriti nova mogućnost samozapošljavanja i otvaranja nove obrtne djelatnosti.

Od dadilja će se tražiti otvaranje službenih obrta, a stručno osposobljene osobe moći će u svojim stanovima, poslovnim prostorima ili stanu roditelja djeteta  čuvati djecu do 14 godina.
Najviše se smije čuvati do šestero djece, od kojih jedno može biti s posebnim potrebama ili mlađe od godinu dana, no s pomoćnom dadiljom moći će čuvati i do desetoro.
Na temelju završenog specijaliziranog tečaja dadiljama će se omogućiti otvaranje obrta, a buduće dadilje školovat će se prema modelu kojeg je osmislilo Ministarstvo obrazovanja.
One osobe koje odluče čuvati djecu „na crno“ predviđene kazne penjat će se i do 15 tisuća kuna. Troškovi čuvanja djece bit će viši, pa će prema tome biti viša i cijena usluge, koje će možda subvencionirati lokalne vlasti.
 
 

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija