Aktualno

Franković o suradnji s Kazahstanom na području kulture i umjetnosti

Gradonačelnik Mato Franković, sa suradnicima, primio je danas delegaciju kazahstanske Turkistanske regije, koju je predvodio akim (župan) Umirzak Shukeyev, zajedno s predstavnicima gospodarskog sektora. Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima gospodarske suradnje, osobito u sektoru turizma te bratimljenju gradova Dubrovnika i Turkistana.

-Imamo puno dodirnih točaka i područja za suradnju, posebno vezano za obrazovanje kadrova u turizmu, ali i na području kulture i umjetnosti – kazao je Franković u prigodi susreta, zahvalivši na interesu za suradnjom dva grada, o čijem će bratimljenju odlučiti Gradsko vijeće. Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić predstavila je smart city rješenja koja Dubrovnik primjenjuje, za što su izrazili veliku zainteresiranost, dok su gosti iz Turkistana prikazali tijek nastanka svog mladog grada i planirani razvoj kao sveučilišnog centra i hospitality industrije. Za svog boravka u Dubrovniku izaslanstvo Turkistanske regije susrest će se i s predstavnicima turoperatora s ciljem uspostave suradnje. Republika Kazahstan, država u središnjoj Aziji, površinom je deveta zemlja na svijetu, s nešto više od 15 milijuna stanovnika, a grad Turkistan trenutačno je najbrže rastući grad u centralnoj Aziji.

Pročitajte još

DON MIROSLAV KARATOVIĆ Najteže mi je kad bolesnici umru bez sakramenata. Posebno pazim na Covid odjel

Leona Rašica

Nakon 16 godina, Angela Merkel više nije njemačka kancelarka

Dulist

Župan u Bruxellesu raspravljao o budućim članicama Europske unije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija