Kultura

Kašama Zlatni štit i Zlatni leut u Omišu!

Studentska klapa Kaše iz Dubrovnika pomela je konkurenciju na finalnoj večeri muških klapa 46. Festivala dalmatinske klape osvojivši Zlatni štit s grbom grada Omiša za prvo mjesto po mišljenju stručnog zbora i Zlatni omiški leut za prvo mjesto po mišljenju publike.

Momci iz klape Kaše pobjedu su odnijeli kod stručnog ocjenjivačkog zbora s ukupno 48,4 od ukupnih 50 bodova, čime su iza sebe ostavili prošlogodišnje pobjednike omiškog festivala, klapu Pinguentum iz Buzeta (47,3), a najboljima ih je proglasila i publika na trgu sv. Mihovila, dodijelivši im čak 85 bodova.

Večeras je na rasporedu Superfinale i veliki su izgledi da nakon pobjeda na izbornoj večeri i dvostruke pobjede na finalnoj večeri klapa Kaše zaokruži ovu sjajnu priču i vrati se kući s titulom ukupnog pobjednika Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2012. Sretno momci!

Pročitajte još

UZ FILM ATILLE AKSOJA ‘Brodovi’ Tajme Guzin ‘zaplovili’ u foyeru Kazališta

IVANA JELAČA O PROJEKTU MUZA KOJI VRAĆA U ŽIVOT DUBROVAČKE LJETNIKOVCE: Kreativni proces trajao je punih godinu dana i doveo nas je do neočekivanog

Dulist

‘Služavke i gospođe’ Milana Milišića u Lerovom ‘Čitanju Grada’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija