Politika

Karamarko: Laži će im se vratiti kao bumerang

– Apsolutno mi je drago što me podržao dubrovački HDZ, kao i mnogi drugi. Volim što se to tako događa, jer je riječ o ljudima koji su izabrani u bazi i te ljude ću uvrstiti u svoj tim ako pobjedim.

Te ljude nisam birao ja po nekom nahođenju, već ih je nametnula baza koja ih je izabrala. To su pobjednici i izbor volje članstva – kazao je pred sastanak s dubrovačkim HDZ-ovcima kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko.

– Moramo prepustiti odgovornost i ovlasti ljudima na terenu, tako i dubrovačkom HDZ-u, koji će danas-sutra morati kada HDZ pobjedi na parlamentarnim izborima predlagati centralnoj vlasti projekte i načine kako ih rješavati. Možemo očekivati više slobode u komunikacije i više poštivanja zahtjeva s terena – kazao je Karamarko u odgovoru na pitanje što dubrovački HDZ-ovci mogu od njega očekivati ako pobjedi na unutarstranačkim izborima.

Karamarko je kazao kako je on čovjek suradnje, mira i kompromisa korisnog za Hrvatsku. Na tvrdnje da je dio temeljnih ogranaka dobio zahvaljujući podacima iz doba ministrovanja Karamarko je kazao kako shvaća da se u žaru borbe može svašta kazati, ali i kako "moraju postojati granice poštenja i moralnog ophođenja".

– Ovo su unutarstranački izbori i nakon toga ćemo se svi morati pogledati u oči. Onima koji plasiraju takve laži to će se vratiti kao bumerang. Nek mi objasne tu tehnologiju korištenja policije u svrhu unutarstranačke pobjede. Hoće li policajci glasati za mene? Činjenica je da sam jedan od popularnijih ministara među policajcima, jer sam uvijek stajao uz svoje ljude i imao komunikaciju s njima i bio uspješan ministar. Zar je to dovoljno za pobjedu? To je predizborni humor koji će nestati 20. svibnja. Imperativ svih imperativa je jedinstvo stranke i bez obzira tko dobio i izgubio, morat će zatomiti svoj ego i taštinu u interesu stranke, pa bio to i ja – kazao je Tomislav Karamarko.

Karamarko je i odgovorio na pitanje zašto danas ne sudjeluje u sučeljavanju kandidata za predsjednika stranke.

– Ne mogu se klonirati i biti na dva mjesta istodobno. Mislim da mi je važnije na ovom sastanku upoznati se i rukovati sa svakim članom i izaslanikom. Da ih pogledam u oči i izložim svoj program, dam svoju analizu stanja u stranci i prijedloge kako izaći iz tog stanja, nego da sada sjedim u studiju, zabavljam naciju i one koji nas politički baš ne simpatiziraju. Imam obaveze prema članstvu koje su mi važnije od nastupa na televiziji i predstave za hrvatsku javnost – kazao je Karamarko.

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija