Sport

Kapoviću novi mandat

Kapoviću novi mandat

Maro Kapović novi je stari predsjednik Dubrovačkog saveza športova. Kapović je kao jedini kandidat jednoglasno na novi četverogodišnji mandat izabran na jutrošnjoj Izbornoj skupštini u Hotelu Lero.

– Moj drugi mandat bit će nastavak dosadašnjeg. U ove četiri godine smo dosta toga učinili. Naravno, može se uvijek više. Uvijek ističem sportsku infrastrukturu kao problem. Znamo da u gradu Dubrovniku godinama nije ulagano u sportsku infrastrukturu, osim u gradski bazen. To nam je prioritet za razgovor s gradskim pročelnikom Mihom Katičićem, gradonačelnikom Androm Vlahušićem i Gradskim vijećem – kazao je po reizboru predsjednik Kapović. Komentirao je i sve glasnije najave o ulaganjima u nogomet u Dubrovniku.

– Zadnjih dana spominje se i nogometni stadion, a činjenica je da Grad Dubrovnik nema takav stadion na kojem bi momčadi mogle igrati. Sad je to na najnižoj razini. Nadam se da će Grad Dubrovnik i ulagač smoći snage i investirati da se stadion, u Lapadu ili u Gospinom polju, dovede na razinu kvalitete prve ili druge lige. Ne treba sanjati velike investicije ili projekte, ali realan je stadion za pet do deset tisuća ljudi s popratnom infrastrukturom je gradu neophodan. Uz to bi riješili i atletsku stazu za 'kraljicu sportova' – dodao je Kapović.

Kazao je kako je posebno pitanje financija, gdje je osnovni cilj očuvanje proračuna za 2013. godinu.
– Znamo da je kriza i da su klubovi planirali točno ono što je zapisano prije pola godine. Već sredinom rujna ćemo dati prijedlog u kojem ćemo tražiti određena povećanja u 2014. godini, a nadam se da će ih Grad usvojiti. Predstavnik bočara Niko Pavlović, inače i gradski pročelnik za financije, na sjednici je kazao kako se proračun puni, doduše ne očekivanom dinamikom. Ipak, nadamo se da će se ulaganja u sport ostvariti u stopostotnom iznosu – izjavio je novi stari predsjednik Kapović.

Za dopredsjednika DSŠ-a je izabran Željan Konsuo (VK Jug), a u Izvršni odbor, uz Kapovića i Konsua, izabrani su Marinko Matulović (STK Libertas Marinkolor), Joško Prkačin (ŽKK Dubrovnik), Zoran Grbić (STK Dubrovnik), Lukša Matušić (NK GOŠK) i Frano Stjepović (JK Dubrovnik 1966.). U nadzorni odbor izabrani su Bajro Sarić (ŠK Dubrovnik), Dubravko Čikor (Dubrovnik Racing) i Siniša Bačić (MNK Square).

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist