Aktualno

Kampanja HTZ-a i Expedie potaknula rezervacije veće od pet milijuna dolara!

Rezervacije smještaja i aviokarata u vrijednosti većoj od pet milijuna dolara najbolja su potvrda uspješnosti zajedničke promotivne kampanje iza koje stoje Hrvatska turistička zajednica i Expedia, jedna od najpopularnijih travel platformi na američkom tržištu. Kampanja se provodila od 1. srpnja do sredine listopada ove godine, a obuhvaćala je one destinacije, turističke proizvode i doživljaje za kojima je među američkim ljubiteljima putovanja iskazan najveći interes.

-Expedia je naš dugogodišnji partner, a posljednji rezultati naše zajedničke kampanje potvrda su izvrsne i vrlo učinkovite suradnje. Da je tome tako pokazuju i ostvarene rezervacije u vrijednosti većoj od pet milijuna dolara čime su premašeni svi dosadašnji rezultati pa čak i oni iz rekordne 2019. godine kada je zajednička kampanja potaknula rezervacije u vrijednosti nešto većoj od tri milijuna dolara – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Ostvarenim rezultatima zadovoljna je i Evelina Hederer, direktorica poslovnog razvoja u Expedia Group Media Solutions.

-Naša zajednička kampanja s Hrvatskom turističkom zajednicom istaknula je različite hrvatske regije i destinacije, odnosno prikazala je raznolikost prekrasnih krajolika, kulture i još mnogo toga. Na taj smo način vrlo uspješno inspirirali putnike da upravo Hrvatsku razmotre kao odredište za svoje putovanje – izjavila je Hederer, nadodavši kako njihova istraživanja pokazuju da turisti sve više traže upravo nova iskustva i nove destinacije.

-Rezultate kampanje, odnosno ostvarene rezervacije prate i pokazatelji turističkog prometa. Tako je u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine s američkog tržišta ostvareno 520 tisuća dolazaka i 1,6 milijuna noćenja. Navedeno u odnosu na lani predstavlja rast od 89 posto u dolascima te 69 posto u noćenjima, dok u odnosu na 2019. navedeno predstavlja izvrsnih 91 posto rezultata u noćenjima – zaključila je Leila Krešić Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u SAD-u, nadodavši kako su Amerikanci najveći broj noćenja u ovoj godini ostvarili u Dubrovniku, Splitu, Zagrebu, Hvaru te Rovinju.

Pročitajte još

Stožer donio novu odluku o maskama

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U ŽUPANIJI U 10 godina dvostruko veći broj djece s prekomjernom težinom

Andrea Falkoni Račić

Uhićen mladić iz Splita koji je autom udario policajca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija