Zanimljivosti

KAKO USPJEŠNO PREGOVARATI? Radionica ‘Taktike i strategije poslovnog pregovaranja’

Kako uspješno pregovarati. Što može biti predmet pregovaranja? Koji su važni elementi za uspjeh pregovora? Odgovore na ta pitanja i mnoga druga doznat će te na dvodnevnoj radionici „Taktike i strategije poslovnog pregovaranja“ koja će se održati 3. i 4. studenoga 2023 godine u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15). Radionica započinje u petak 3. studenoga od 16:00 do 20:00 sati te se nastavlja u subotu 4. studenoga od 9:00 do 17:00 sati.

Na ovom praktičnom treningu polaznici će naučiti kako primijeniti određena pravila igre – ono što trebate činiti i ono što ne smijete činiti. Kako pregovarati iz jače/slabe početne pozicije? Kako upravljati ustupcima, kada ih dati, a kada primiti? Što možete učiniti da pregovore pomaknete s mrtve točke? Kako iskazati svoje neslaganje, a zadržati dobar odnos? Upoznat ćete načine argumentiranja i uvjeravanja; riječi i rečenice kojima upravljamo teškim i agresivnim klijentima. Naučit ćete analizirati motive druge strane, pregovarati, a ne pogađati se. Upoznat ćete zamke i trikove u pregovorima, ali i kako skršiti otpor.

Taktike su tihe sluge strategiji pregovaranja i nužan dio pregovaračkog posla. To su isplanirani postupci kojima provodimo strateške namjere. Koja je količina taktiziranja preporučljiva u pregovaranju? Kako se obraniti od „prljavih“ taktika?

· 54% šefova radi više od deset sati na dan;

· 71% zaposlenih obično rade i kod kuće;

· 74 % šefova imaju osjećaj da nemaju vremena za obitelj, pregovori s dobavljačima im traju i po nekoliko mjeseci, a svaki pregovor i po nekoliko sati.

Prepoznajete li se u ovim brojevima? Izađite iz njih! Imamo sve manje vremena, pa pregovaranje e-mailom i telefonom zauzima sve više maha. No, vrlo malo pregovarača i poznaje i pravila tog virtualnog načina pregovaranja kojeg strani pregovarači »bruse« redovito kroz radionice i edukacije. Koja su pregovaranja specifična? Kako izbjeći stupice?

Kako izabrati pregovaračku taktiku kojom se postiže uspješan ishod? Na ovoj radionici saznat ćete puno dokazanih rješenja za posao, iskoristivih već sljedeći radni dan.

Prijave se zaprimaju putem poveznice, a broj polaznika je ograničen.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1638. Umro Ivan Gundulić – Mačica

Dulist

Večeras predstavljamo slikovnicu ‘Priča o ježu jugašu’!

Dulist

[FOTO] HUMANITARNI SAJAM Pravi božićni duh u Osnovnoj školi Marina Držića

Dulist