Aktualno

Kako upravljati rijekama?

voda

Upravljanje Neretvom i Trebišnjicom te navodnjavanje na području Dubrovačko-neretvanske županije projekti su koji su danas predstavljeni županu Nikoli Doberoslaviću i suradnicima mu.

Projekt, koji je u tijeku, predstavili su predstavnici Hrvatskih voda iz Zagreba. Riječ je o zajedničkom projektu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a financiran je sredstvima Svjetske banke i to kroz 45 milijuna kuna vrijednu darovnicu Globalnog fonda za zaštitu okoliša (GEF). U troškovima Hrvatska sudjeluje s trećinom iznosa.

Sastavni dio Projekta upravljanja Neretvom i Trebišnjicom je i projekt Plan upravljanja riječnim slivovima Neretve i Trebišnjice.

Svrha Plana upravljanja je poboljšavanje upravljanja prekograničnim vodnim dobrima u riječnom slivu Neretve i Trebišnjice kroz poboljšanje sadašnjeg sustava upravljanja vodama na predmetnom riječnom slivu. T

Banner 300x250 DU 1

o bi trebalo osigurati ispunjavanje i poboljšanje funkcija koje ovi vodotoci imaju u upravljanju vodama na državnom nivou, odnosno omogućit će uključivanje upravljanja slivovima i upravljanje vodama na državnom nivou uvažavajući fizička ograničenja sliva i prihvaćajući princip održivog razvoja.
U okviru Projekta upravljanje Neretvom i Trebišnjicom planirana je i realizacija Projekta navodnjavanja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Na sastanku je župan kazao kako je interes Županije da ima što više informacija o ovom projektu te da stoga očekuje kako će biti obaviješten o realizaciji svih njegovih faza. 
 

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist